Активісти заявили про відправку бойовиків з Донбасу до Білорусі

25 серпня 2020, 20:25оновлено 25 серпня 2020, 21:40
454
За відомостями джерел, найманці їдуть допомагати режиму Олександра Лукашенка.
Бойовики ДНР
Бойовики ОРДЛО їдуть до Білорусі / news.dn.ua

Бойовики з окупованих територій Донбасу масово їдуть у Білорусь на допомогу режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

"Збір проводиться через бригаду "привид" і місцеві військові комісаріати. Рекрути пропонують 30 тисяч рублів (400 доларів у перерахунку – Ред.) + добові і витрати на відрядження", – заявили активісти зі Східної правозахисної групи, передає Радіо Свобода.

За словами правозахисників, на російсько-білоруський кордон виїхало три автобуси з "добровольцями" із ОРДЛО.

"Два автобуси вирушили через КПВВ Ізварине, третій виїхав з міста Антрацит і попрямував через місто Новошахтинськ Ростовської області", – повідомляють джерела.

читайте такожУ Прибалтиці люди вишикувалися в живий ланцюг до кордону з БілоруссюПредставник українського омбудсмена в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський озвучив аналогічну інформацію про вантажівки з людьми, які на одній із зупинок розповіли про подорож до Білорусі.

"Ви ж пам'ятаєте головне гасло Путіна і всієї російської дипломатії: "нас там немає", – зазначив він.

Нагадаємо, в білоруському Міністерстві закордонних справ прокоментували заяву президента України Володимира Зеленського, який оцінив масові заворушення та акції протесту в Білорусі.

Раньше Олександр Лукашенко виступив публічними зі звинуваченнями на адресу лідерів європейських держав, а також України та Володимира Зеленського. На його думку, саме вони втручаються в білоруський внутрішньополітичний процес і винні в тому, що Білорусь стрясають протести.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти