Адвокат поцікавилася у "Євросолідарності", чи залишається Порошенко дияконом УПЦ (МП) - ЗМІ

21 серпня 2024, 14:11
411
Порошенко

Адвокатка Олена Ісаєвська вимагає від партії "Європейська Солідарність" надати відповідь, чи досі Петро Порошенко залишається дияконом УПЦ (МП).

Відповідні запити вона спрямувала до "Євросолідарності", а також до Української православної церкви (УПЦ (МП), пише "Закон і бізнес".

У запиті адвокатка посилається на інформацію у ЗМІ про те, що народний депутат і колишній президент Петро Порошенко був висвячений у диякони і брав участь в релігійних церемоніях церкви Московського патріархату.

відео дня

Також адвокатка цікавиться, коли саме Порошенко був висвячений у диякони і чи на даний час він продовжує виконувати цю функцію. А якщо позбавлений сану – то коли це відбулося і на якій підставі.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада прийняла закон про заборону діяльності на території України релігійних організацій, зокрема повʼязаних із рф.

Як відомо, Порошенко довгий час був активним прихожанином УПЦ (МП), і навіть був висвячений у диякони на Трійцю у 2009 році.

Порошенко продовжував вести бізнес в рф навіть після анексії Криму в 2014 році. Зокрема, в Липецьку працювала його кондитерська фабрика.

Також Порошенка звинувачували у змові з рф та бойовиками "ЛДНР" під час бойових дій у 2014-2015 роках для закупівлі вугілля на окупованому Донбасі. Він безпосередньо давав вказівки домовлятися з Путіним.

У цей же період в інтернеті була опублікована розмова між президентами України та РФ, під час якої Порошенко сказав Путіну "Тисну руку! Обіймаю!".

Адвокат поцікавилася у

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти