70% українців не вважають себе "одним народом" з росіянами - нове опитування

11 серпня 2021, 18:29
Незгоду з тезою про "один народ" висловили більшість жителів усіх регіонів України, кажуть автори опитування - соціологи з авторитетного Центру Разумкова.
Українець
70% українців не вважають себе "одним народом" з росіянами-опитування / УНІАН

70% українців не згодні з тезою російського керівника Володимира Путіна про те, що росіяни та українці є одним народом. 12,5% опитаних підтримують її. Такі результати опитування соціологів з Центру Разумкова.

"З висловленою в цій статті тезою, що ніякої історичної основи для уявлень про окремий український народ від російського не було і не могло бути, а виділення українців і білорусів як окремих народів було результатом радянської національної політики, згодні 12,5% громадян України, не згодні 70% (17% не визначилися)", - повідомляють в Центрі Разумкова.

Незгоду з тезою про "один народ" висловили більшість жителів усіх регіонів України: на Сході не згодні з нею 52%, а згодні 22%, на півдні - не згодні 59%, зате 19% погоджуються. У Центрі не погодилися 74% опитаних, а підтримали 12%, на заході відповідно 90% і 0,4%.

В опитуванні взяли участь понад 2 тисячі респондентів у всіх регіонах України ‒ крім анексованого Криму і тимчасово окупованих районів Донбасу.

читайте такожРосіяни краще ставляться до України, ніж українці до Росії-опитування

Нагадаємо, раніше, наприкінці липня нинішнього року в мережі з'явилися дані нового опитування, яке провели співробітники соціологічної групи "Рейтинг".

55% опитаних українців не погодилися з викладеною у статті президента РФ Володимира Путіна заявою про те, що "росіяни і українці – один народ, який належить до одного історичного і духовного простору", 41% з цим твердженням згодні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти