50 гривень за літр молока: в Україні накрутили ціни на молочні продукти

18 жовтня 2021, 17:33оновлено 18 жовтня 2021, 18:03
Один літр свіжого молока 2,5% жирності на прилавках українських магазинів на початку жовтня 2021 року коштує в середньому від 28 до 39 гривень.
магазин, молоко
Ціни на молочні продукти в Україні / ua.depositphotos.com

В Україні суттєво подорожчали всі молочні продукти. В Асоціації виробників молока заявили, що зростання цін буде серйозним з кількох причин.

З початку осені вартість одного літра свіжого молока зросла в роздрібному продажі на 65 копійок. За словами експертів, до кінця 2021 року всі види молочних продуктів будуть тільки рости.

Причини подорожчання молочних продуктів в Україні

"По-перше, це подорожчання енергоресурсів. По-друге, у другому півріччі поточного року збільшилася вартість кормів для тварин. Поки обсяги надоїв були великими, зростання цін на молоко було незначним, але з приходом холодної пори року фермери отримують все менше молока", - говорять експерти.

Один літр свіжого молока 2,5% жирності на прилавках українських магазинів на початку жовтня 2021 року коштує в середньому від 28 до 39 гривень. До кінця року цінники істотно зростуть. Молоко може коштувати до 50 гривень за літр.

Ціни на сир в Україні б'ють рекорди

За останні дні ціни на твердий сир в Україні різко злетіли. Сировари кажуть, що збільшення ціни на їх продукцію необхідно для виживання виробництва. При цьому така ситуація призводить до того, що українці починають купувати імпортний сир, який дешевше.

"Шансів швидко відновити виробництво буде зовсім мало, навіть якщо раптом українське молоко стане дешевим, а ціни на газ впадуть в рази", - йдеться в повідомленні.

Деякі великі оператори в жовтні хочуть збільшити ціну на сир на чергові 5%. Це означає, що у продажу він не буде дешевше 220 гривень за кілограм.

читайте також70 гривень за пачку: ціни на сигарети в Україні рекордно злетять

Минулого місяця випуск справжнього сичужного сиру склав близько 5,5 тисяч тонн, що на 18% менше в порівнянні з серпнем 2020 року. При цьому у вересні 2021 року сирного напівтвердого продукту випустили 3,8 тисяч тонн.

Раніше експерти прогнозували, що в Україні продовжить дорожчати хліб - вартість продукту буде збільшуватися приблизно на 1,5% на місяць. Також в країні зростуть ціни на цукор. Подорожчає також соняшникова олія і курячі яйця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти