15 разів бомбив мирні міста в Україні: журналіст розповів, як спіймали пілота-окупанта на новітньому літаку

4 квітня 2022, 10:51оновлено 4 квітня 2022, 11:45
Журналіст назвав звання та ім'я російського військовополоненого-майор Сергій Єрмалов.
15 разів бомбив мирні міста в Україні: журналіст розповів, як спіймали пілота-окупанта на новітньому літаку
льотчик-окупант Сергій Єрмалов / Facebook Ю. Бутусова

Льотчик збитого над Харківською областю новітнього винищувача російських окупантів Су-35С встиг катапультуватись, а також пройшов більше десяти кілометрів у спробі сховатися, але був затриманий. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook відомий український журналіст Юрій Бутусов.

За його словами, літак - зі складу 159-го винищувального авіаційного полку ВКС РФ (військова частина 45121, гарнізон Бесовець, Чална-1, Республіка Карелія).

"Льотчик намагався сховатися, і пішов від місця падіння літака більш ніж на 10 кілометрів. Однак підрозділи 24-ї бригади, батальйону НГУ імені Кульчицького, місцевої тероборони і 81-ї бригади організували масштабні пошуки, в результаті розрахунок зенітників 81 – ї бригади затримав злочинця", - уточнив Бутусов.

відео дня

За його словами, окупант вже зізнався в тому, що неодноразово бомбив міста. Встиг здійснити 40 вильотів в Сирії і 15 – в Україні (два - на пошук засобів ППО).

"У вильоті, в якому він був збитий, виконував завдання з пошуку українських засобів ППО, і в певному сенсі завдання виконав: знайшов, що хотів", – підсумував Бутусов.

читайте такожУкраїна вперше збила російський вертоліт британським ПЗРК Starstreak: на що він здатний

Нагадаємо, раніше українські десантники в п'ятницю, 1 квітня, знищили на Харківщині два російських транспортно-бойових вертольоти Мі-8. При цьому ліквідувати такі повітряні цілі вперше вдалося пострілом з протитанкового ракетного комплексу"Корсар".

Про це повідомляло командування Десантно-штурмових військ Збройних сил України у Facebook.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти