11 тисяч доларів за безкоштовну операцію: хірург в Одесі наживався на хворих

30 вересня 2021, 14:35
Медику загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
11 тисяч доларів за безкоштовну операцію: хірург в Одесі наживався на хворих
Кардіохірурга вже звільнили / od.gp.gov.ua

В Одесі судитимуть лікаря- кардіохірурга, який незаконно збагачувався за рахунок пацієнтів. Медик брав гроші за операції, які є безкоштовними.

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього завідуючого відділенням кардіохірургії однієї з комунальних медичних установ Одеси за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Медика затримали в травні цього року, коли він отримав 11 тисяч доларів США від пацієнта. У таку суму кардіохірург оцінив проведення операції на серці з протезування висхідного відділу аорти.

відео дня
11 тисяч доларів за безкоштовну операцію: хірург в Одесі наживався на хворих
Фото: od.gp.gov.ua

"Такого роду операції за законодавством України повинні проводитися безкоштовно, придбання протезів, клапанів, шунтів і т.д. здійснюються за бюджетні кошти. Зараз обвинуваченого звільнили із займаної посади", - повідомили в прокуратурі.

читайте такожКопи, прикордонники, податківці: стало відомо, хто в Україні найчастіше бере хабаріЗа цей злочин законом передбачено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ми повідомляли, що СБУ викрила медиків Житомирського обласного онкологічного диспансеру на корупційній схемі. Онкохворих людей змушували купувати дорогі ліки в аптеках, хоча держава видавала медикаменти безкоштовно.

Схему організував завідувач одного з відділень онкоцентру спільно зі своїм колегою. Медики призначали онкохворим лікування, але дорогі ліки пропонували купувати в аптеках. Ці ж медикаменти вони безкоштовно отримували від держави на кожного хворого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти