Дієтолог назвала продукти, які допоможуть знизити тиск

27 лютого 2020, 19:40оновлено 27 лютого 2020, 20:33
Експерт зазначила, що особливо корисною в цьому випадку буде середземноморська дієта.
Оксана Скиталінська
Оксана Скиталінська радить стежити за тиском і харчуванням / УНІАН

Відомий лікар-дієтолог Оксана Скиталінська рекомендувала людям, які з допомогою харчування хочуть знизити або нормалізувати кров'яний тиск, до мінімуму звести вживання продуктів, багатих насиченими жирами (ковбаси, сосиски та інше).

Як зазначила фахівець під час чату на Главреді, навіть кокосовий жир належить до насичених, тому не варто захоплюватися ним.

"Існує науково перевірена дієта DASH, в основні якій лежить середземноморська їжа, в якій багато Омега-3-жирних кислот (тобто риби, морепродуктів, насіння льону, горіхів, водоростей), а також мононенасичених жирів (оливка масло). Така дієта припускає мінімальне вживання червоного м'яса, замість якого використовується риба і морепродукти. Також вона передбачає вживання великої кількості листової зелені, кольорових овочів (помідорів, буряків тощо), ягід", - сказала Скиталінська.

відео дня

За словами доктора, потрібно зменшити кількість солі у раціоні, але не варто від неї повністю відмовлятися. Вона рекомендувала віддати перевагу кашам у своєму меню, а також максимально багато рухатися.

"Кількість солі - мінімальна, але її не можна виключати повністю. Плюс - слід вживати зернові вибори, із зерна грубого помелу (гречка, вівсяна крупа плющена і перловка). А, крім того, потрібно бути дуже рухливим!" - підсумувала експерт по харчуванню.

Як раніше повідомлялося, медики назвали найкращий чай для зниження тиску. Виявилося, що це чай з оливкових листя – він допоможе знизити тиск в домашніх умовах.

Нагадаємо, раніше експерти назвали супер корисну спецію, яка врятує від головного болю, зайвої ваги. Виявилося, що це кардамон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти