В РНБО розповіли, на яких умовах планують закінчити війну на Донбасі

19 лютого 2020, 09:47
Припинення конфлікту не може супроводжуватися втратою територій для України.
Алексей Данилов
Олексій Данилов / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський робить все необхідне для того, щоби закінчити війну на Донбасі. При цьому припинення конфлікту не може супроводжуватися втратою територій для України. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов, який раніше пояснив причину моторошних обстрілів на Донбасі вранці 18 лютого.

"Наш президент робить все необхідне для того, щоби закінчити війну. Ви знаєте, тому що це для нас дуже складне питання, яке є сьогодні на території Донецької і Луганської областей. І нам треба в цьому питанні ставити крапку", - заявив Данилов в інтерв'ю телеканалу Україна 24.

Секретар РНБО зазначив, що на засіданні Ради нацбезпеки була ухвалена Стратегія національної безпеки та оборони України. За його словами, в документі чітко встановлені всі обмеження, які повинні здійснюватися в нашій країні.

"Припинення війни не може супроводжуватися тим, що Україна буде втрачати свої території або суверенітет", - сказав Данилов.

Нагадаємо, 18 лютого на засіданні Ради національної безпеки і оборони України була ухвалена Стратегія нацбезпеки і оборони "Безпека людини - безпека країни".

"Вперше в центрі уваги документа - людина, її життя, здоров'я, честь, гідність, недоторканність і безпеку", - заявив секретар РНБО Олексій Данилов.

Стратегія передбачає, що найвищий пріоритет і головне завдання держави - встановлення миру як запоруки розвитку країни. Але це не повинно відбуватися ціною втрати суверенітету і наших територій.

читайте такожЕксперт попередив про новий наступ Росії на ДонбасіЯк повідомляв Главред, вранці 18 лютого в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі бойовики атакували позиції українських вояків у районі Новотошківського, Оріхового, Кримського та Хутора Вільного. Пізніше стало відомо, що бій закінчився, загинув один захисник України, а четверо – дістали легкі поранення.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що загострення на Донбасі – це спроба зірвати мирний процес, який почав хоч трохи просуватися. У свою чергу, в Кремлі, коментуючи останні новини АТО, в черговий раз заявили, що не мають впливу на бойовиків ОРДЛО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти