Наступ бойовиків на Донбасі: у Кремлі відреагували

18 лютого 2020, 12:41
Дмитро Пєсков відхрестився від впливу РФ на бойовиків на Донбасі.
Песков
Дмитро Пєсков / Reuters

У Кремлі прокоментували останні новини АТО, в черговий раз заявивши, що не мають впливу на бойовиків ОРДЛО.

Зокрема, прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков зазначив, що в Кремлі не знають, що могло спровокувати бій між українськими військовими і бойовиками. За його словами, РФ бачила повідомлення про жертви з двох сторін. У зв'язку з цим Кремль "висловлює співчуття".

"Найближчим часом вдасться прояснити деталі події перед тим, як робити якісь висновки", - цитує Пєскова російський Интерфакс.

відео дня

Крім того, Пєсков спростував твердження про те, що Кремль може мати вплив на окуповані Донецьк і Луганськ, а також несе відповідальність за те, що відбувається на Донбасі.

"Ні, це абсолютно неправильне формулювання. Так не можна сприймати", - сказав прес-секретар Путіна.

Тим часом терористи "ЛНР" озвучили свою версію того, що сталося вранці 18 лютого на Донбасі. Зокрема, так званий офіційний представник народної міліції "ЛНР" Яків Осадчий звинуватив у загостренні ситуації ЗСУ.

За його словами, о 6:00 у вівторок українська диверсійна група в складі 10 остб нібито поїхала в напрямку позицій бойовиків в районі Голубовського і підірвалася на мінному полі.

"Внаслідок чого не менше двох осіб загинули і троє були поранені. З метою евакуації убитих і поранених з місця підриву командуванням 93 бригади ЗСУ віддано наказ нанести масований артилерійський удар по населеним пунктам "ЛНР" – Голубовскому, Сокольникам, Донецькому і Сміливому", – заявив Осадчий.

Крім того, він заявив, що окупантам нібито вдалося збити безпілотник ЗСУ, з якого велося коригування вогню.

Відео із заявою представника окупантів опублікував у своєму Telegram-каналі офіцер ЗСУ Анатолій Штефан.

На фейки бойовиків "ЛНР" відреагували в штабі ООС. Там заявивли, що, "програвши на полі бою, ворог вирішив приховати свою поразку і видав наспіх підготовлену заяву, звинувачуючи українську сторону у спробі нападу".

"Весь зміст ворожої заяви свідчить про розгубленість і втрату контролю над ситуацією", – заявили в штабі ОСС.

Наступ бойовиків на Донбасі: у Кремлі відреагували

Нагадаємо, в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі у вівторок, 18 лютого, бойовики атакували позиції українських вояків у районі Новотошківського, Оріхового, Кримського та Хутора Вільного. У прес-центрі штабу ООС повідомили, що ворог обстріляв захисників України із забороненого Мінськими угодами важкого озброєння - використовувалися 120-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети. Крім того, бойовики спробували перетнути лінію розмежування.

Пізніше стало відомо, що бій закінчився, загинув один захисник України, а четверо – дістали легкі поранення.

Як повідомляв Главред, президент України Володимир Зеленський збирає засідання Ради національної безпеки і оборони у зв'язку з боями, які розгорілися 18 лютого на Донбасі. Глава держави заявив, що нинішнє загострення на Донбасі – це спроба зірвати мирний процес, який почав хоч трохи просуватися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти