Завалить снігом і заморозить: в Україну йдуть два суворих циклони

1 лютого 2022, 17:51
На дорогах очікується ожеледиця, водіям варто бути обережніше.
погода
Мороз в Україні / pixabay

Погода в Україні 2 лютого буде сніжною та морозною. Як повідомляють в Укргідрометцентрі, в країну прийдуть відразу два циклони - обидва принесуть дощі і мокрий сніг в різні частини країни.

Перший циклон прийде з території Білорусі і принесе на західні і частково, північні області України сніг та мокрий сніг.

Другий циклон сформується над Чорним морем -мокрий сніг і дощ випадуть на півдні і південному сході нашої країни. У зв'язку з цим, на дорогах очікується ожеледиця, тому водіям варто бути обережніше.

У Карпатах і на сході країни очікуються помірні опади, а в більшості північних і центральних областей буде без істотних опадів.

Температура повітря

Вітер переважно буде дути з південного заходу, його швидкість складе 5-10 м/с.у західних областях вдень місцями будуть пориви в 15-20 м/с.

Температура повітря вночі 4-9° морозу, вдень - від 3° морозу до 2° тепла. На сході та півдні України, зокрема, у Дніпропетровській області, вночі буде 0-5° морозу, вдень 1-5° тепла.

У Карпатах вночі температура становитиме 7-12° морозу, вдень 5-9° морозу. У Криму йтиме дощ - температура вночі 0-5° тепла, вдень 4-9°.

читайте такожВ Україну йде небезпечна погода з потужним снігопадом і морозом

Завалить снігом і заморозить: в Україну йдуть два суворих циклони

Як повідомляв Главред, раніше доктор географічних наук, фахівець з клімату Світлана Бойченко розповіла, що погода в Україні навесні 2022 буде холодною-нас чекають мінусові температури і снігопади, а куртки доведеться не ховати аж до самого літа.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти