Чи затягнеться бабине літо і коли вдарять дощі - новий прогноз погоди в Україні на вересень

9 вересня 2021, 13:10
Бабине літо в Україні точно буде, але воно не затягнеться надовго і - в досить незабаром - на країну обрушаться звичайна осіння погода - холод і сльота.
Київ, дощ
Новий прогноз погоди в Україні на вересень / УНІАН

Погода в Україні - справжнє бабине літо триватиме приблизно до 14 вересня. А потім з північного заходу буде переміщатися Активний атмосферний фронт, який принесе невеликі дощі. Такий прогноз зробила для порталу Факт заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня.

"Тепла і суха погода протримається до 13 Вересня. Цей період можна назвати класичним бабиним літом. Температура вночі плюс 9-15, вранці буде прохолодно, а вдень очікується 20-25 градусів тепла, на півдні — до плюс 28", - сказала вона.

А потім, каже Голеня, з 16 вересня температура в Україні поступово почне знижуватися ‒ до 4-6 градусів. У п'ятницю, 10 вересня, очікується суха і сонячна погода, швидкість вітру — близько 8 метрів в секунду. Вдень стовпчики термометрів покажуть плюс 22-24 градуси і вище, в Миколаївській та Херсонській областях — до 26 градусів тепла.

відео дня

Як стверджує народний синоптик Володимир Деркач, В середині або до кінця Другої десятиденки вересня температурні показники будуть знижуватися, можливі навіть заморозки на грунті.

"Третя декада трохи порадує теплом, яке буде заходити короткими хвилями, з перервами в 2-3 дні. Бабиним літом це називати не варто", - сказав синоптик.

читайте такожКоли в Україну прийде бабине літо: синоптик назвала дату

Нагадаємо, раніше повідомлялося - бабине літо 2021 в Україні триватиме до кінця вересня. Про це казала синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха. За її словами, під кінець третьої декади вересня температура повітря впаде.

Тим часом завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух заявила, що нинішня осінь буде теплою і сухою - така погода в Україні була переважно характерна для останніх 30 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти