В Україну мчить снігопад і мороз -8: синоптики назвали найхолодніший день листопада

12 листопада 2022, 18:59
Снігопад та мороз відчуватимуть майже всі регіони нашої країни.
Погода, погода в Україні
Погода в Україні / goodfon.ru, pixabay

Погода в Україні, після теплих днів у листопаді, готує українців до зими. Як обіцяють синоптики, вже з 15 листопада в Україну налетить мороз, снігопад і дощі.

Як говориться в прогнозі Гісметео, різке погіршення погодних умов в нашій країні варто чекати вже в середу, 17 листопада.

У цей день практично по всій території України стовпчики термометра підуть вниз, а в багатьох областях випаде сніг, хоча місцями він буде упереміш з дощем.

Хоч і температура повітря вдень все одно буде залишатися в плюсовому діапазоні, то не варто розраховувати на те, що сніг затримається хоч на пару днів.

У західних областях після невеликих снігопадів 17 листопада і аж до кінця місяця буде зберігатися відносно суха і сонячна погода з легкими мінусами в темний час доби.

У центральних областях нічні морози будуть більш відчутними, а до кінця місяця стовпчики термометра навіть вдень не будуть показувати сильно вище нуля.

Найбільш прохолодно буде в східній частині України. Там стовпчики термометра почнуть падати вже після понеділок. Нічні морози в цих областях будуть місцями досягати -8 градусів, хоча до кінця місяця там стане на пару градусів тепліше.

Жителям південних областей пощастить з погодою більше. Сильних морозів там до кінця місяця чекати не доведеться.

читайте такожПрикмети на 14 Листопада: які 2 речі важливо зробити в цей день, щоб гроші залучити

Карта погоди

Прогноз погоди на зиму 2022-23 в Україні

Синоптик Володимир Деркач прогнозує, що погода в Україні в листопаді буде морозною. Слід очікувати дощів, заморозків і навіть снігопаду.

Завідуюча відділом прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДержНС Віра Балабух говорила, що зима в Україні сезону 2022/2023 обіцяє бути ще тепліше, ніж у попередні роки. Причиною цього стане глобальне потепління і вплив Ла-Ніньї.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти