Вдарять заморозки: синоптики попередили українців про різке похолодання і назвали дати

3 вересня 2021, 09:14оновлено 3 вересня 2021, 13:42
Суха і відносно тепла погода збережеться на Закарпатті та на півдні України.
природа_погода_осень_снег
Українців попередили про перші заморозки / 1zoom.ru

В Україні вже найближчим часом очікується зниження температури, синоптики прогнозують заморозки.

Як повідомляє Укрінформ, за прогнозом в Україні 6-7 вересня збережеться суха погода, температура в південній частині на Закарпатті вночі 5-11°, вдень 16-21°, на решті території країни вночі 2-7° тепла, на поверхні ґрунту місцями заморозки 0 - 2°, вдень 11-16° тепла.

Синоптики Укргідрометцентру уточнили, що в столичному регіоні 6-7 вересня опади не прогнозуються, температура вночі 2-7° тепла, на поверхні грунту місцями заморозки 0-2°, вдень 11-16° тепла.

Як уточнив ТСН народний синоптик Леонід Горбань, у вересні ще будуть теплі дні, на початку першого місяця очікується навіть спека, проте в кінці в Україну прийде холодна погода, яка збережеться і в жовтні. Більш того, за прогнозом народного синоптика, в середині жовтня очікуються і перші заморозки, а в листопаді вже випаде сніг і вдарить мороз.

Раніше кліматолог Світлана Краковська заявила, що в Україні темпи потепління перевищують глобальні, в тому числі середньоєвропейські.

читайте такожЗими не буде: синоптик спантеличив несподіваним прогнозом і назвав терміни

За її прогнозом, в Україні кліматичне літо (коли середньодобова температура перевищує +15 градусів), буде набагато довше - триватиме на півдні з трьох до п'яти місяців (три з них з будуть з тропічними ночами).

У свою чергу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда заявив про те, що в разі продовження підвищення середньої температури Україні загрожують серйозні кліматичні зміни. "При збереженні таких тенденцій на всьому півдні України, а також в частині центральних областей, Клімат буде, як наприклад зараз в Греції. Сухі субтропіки", - сказав синоптик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти