Україну на День Незалежності атакує пекельна спека і небезпечна погода

19 серпня 2021, 16:30оновлено 20 серпня 2021, 17:06
24 серпня дощі та шквали пройдуть у західних та північних областях України.
Погода
Погода в Україні на День Незалежності / ua.depositphotos.com

Погода в Україні у найближчі вихідні і День Незалежності буде досить небезпечною. За прогнозом синоптиків, в Україні будуть грози, опади і шквали.

Синоптик Наталка Діденко зазначила, що в столиці вранці 24 серпня буде сухо, опади очікуються тільки в другій половині дня.

"Уточнені прогностичні моделі говорять нам про те, що 24 серпня в Києві очікується дощ і гроза. Вночі і вранці - опади малоймовірні, а ось вдень у вівторок, а особливо, у другій половині дня і ввечері до столиці посунеться атмосферний фронт, який і принесе періодичні грозові дощі. Це важливо, тому що багато малих і великих заходів планується на День Незалежності", - зазначила Діденко.

Також вона попередила, що 24 серпня дощі пройдуть в західних і північних областях країни. У центральних, східних, південних областях і в Криму – на День Незалежності очікується суха і сонячна погода.

У п'ятницю, 20 серпня, очікуються опади і посилення вітру в декількох регіонах.

"20 серпня короткочасні дощі і грози пройдуть у східній частині України, в Дніпропетровській області, в Запоріжжі і в Криму. На решті території опади малоймовірні - антициклон Fridoline старається. У центрі, на півдні та Півночі завтра посилюватиметься вітер", - розповіла синоптик.

На вихідних, 21 і 22 серпня, температура повітря в більшості областей буде комфортна і тепла, сильної спеки не очікується.

"Температура повітря в Україні в п'ятницю коливатиметься в межах +24 + 28 градусів, на заході +21 +26 градусів, у східних областях +25 +30 градусів", - попередила Діденко.

читайте такожКоли День Незалежності у 2021 році: скільки відпочиватимуть українці

У Києві 20 серпня буде сухо, дощі малоймовірні. Протягом дня повітря в столиці прогріється до + 25 градусів.

"21, 22 і 23 серпня в Києві переважатиме суха, сонячна, тепла і комфортна погода. 24 серпня, на День Незалежності, в столиці вдень і ввечері ймовірні періодичні короткочасні грозові дощі", - написала Діденко.

Синоптики ресурсу meteoprog.ua склали прогноз погоди на два тижні в Україні.

Україну на День Незалежності атакує пекельна спека і небезпечна погода

Погода в Україні - про що раніше писав Главред:

Раніше народний синоптик Леонід Горбань озвучив прогноз погоди в Україні на осінь 2021. За його словами, вже в другій половині вересня почнуться дощі і похолодає. Крім того, сніг в 2021 році випаде рано.

Також Горбань розповів, якою буде погода в Україні до кінця літа. За його словами, нам доведеться пережити пекельну спеку і сильну бурю. А закінчиться літо проливним дощем.

Прийдешньої зими українців очікує багато снігу і морози на початку і кінці сезону, а лютий так і взагалі обіцяє бути "лютим", можливі навіть бурани.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти