Спека і удар стихії: синоптик уточнив прогноз погоди в Україні до кінця літа

13 липня 2021, 09:50оновлено 13 липня 2021, 10:27
Серпень виявиться протилежністю липню - погода в Україні буде спекотною та сухою. А закінчиться літо проливним дощем.

спека, літо
Погода в Україні в серпні буде спекотною та практично без дощів / Reuters

Погода в Україні у другій половині липня 2021 буде спекотною. Вдень стовпчики термометрів покажуть до +35 градусів в тіні, в південних і східних регіонах буде ще спекотніше - до +40. Такий прогноз погоди озвучив народний синоптик Леонід Горбань.

Після спопеляючої спеки на Україну чекає удар стихії. Почнеться він з сильних злив. За два дні - 21-22 липня - випаде 15-20 мм опадів. При цьому, за словами синоптика, не буде ураганів та граду, передає Сегодня.

відео дня

"Буря можлива через три дні, з 25 по 27 липня. Дощу буде менше, а температура буде ще вище, вдень 29-31 градус тепла. Закінчиться місяць теплою комфортною погодою, але знову зі зливами", - зазначив Горбань.

Прогноз погоди в Україні на серпень 2021

Серпень виявиться протилежністю липня: буде спекотно і практично без дощів.

"До середини місяця вдень очікується під +40 при майже повній відсутності хмар. Після 18-го ненадовго "запахне осінню", температура на два-три дні різко знизиться до +20...+22 градусів", - розповів народний синоптик.

Погода в Україні перед Днем Незалежності буде теплою. Стовпчики термометрів покажуть близько +26 ... +28 градусів. Літо закінчиться проливним дощем, резюмував Горбань.

читайте такожУ серпні до Києва прийде осінь: синоптик назвав точну дату

Як повідомляв Главред, в Україну повертається сильна спека. Погоду визначатиме антициклон, центр якого знаходиться в Росії. Впродовж найближчого тижня стовпчики термометрів піднімуться до рекордних +39 градусів. Найбільш непростими будуть дні з 15 по 18 липня. Такий прогноз погоди озвучила начальник відділу агрометеорології Українського Гідрометцентру Тетяна Адаменко.

За її словами, більш-менш комфортні +30 градусів повернуться не раніше 20-21 липня, тобто максимальні температурні показники на межі рекорду будуть спостерігатися не менше тижня. Потім спека спаде.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти