Вдарить +17 градусів: синоптик сказав, коли в Україні різко потепліє

26 лютого 2024, 12:44оновлено 29 лютого, 23:49
В Україні наприкінці лютого і на початку березня буде комфортна суха і тепла погода. Найвищі температури прогнозуються в західних і південних регіонах.

Погода, природа, пташка
Погода в Україні – синоптик сказав, коли в Україні різко потепліє/ unsplash.com

Погода в Україні упродовж тижня, з 26 лютого по 3 березня, буде здебільшого комфортною і теплою. Опадів у цей період часу практично не передбачається, лише у понеділок, 26 лютого, у західних областях пройде невеликий короткочасний дощ.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Лише люди з орлиним зором знайдуть собаку в печері за 6 секунд: складна оптична ілюзія

відео дня

В Україну під впливом південно-східного вітру продовжить надходити тепла повітряна маса. А завдяки тому, що буде малохмарна погода, буде забезпечений інтенсивний денний прогрів. Таким прогнозом погоди на тиждень поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

Він зазначив, що температурний фон по всій країні очікується вищим за норму. Найвищі показники температури прогнозуються в західних і південних регіонах – там середньодобова температура буде відповідати середині березня.

Погода в Україні 26 лютого

У понеділок, 26 лютого, в Україні опадів не очікується, лише вночі у західній частині місцями пройде невеликий короткочасний дощ. У західних областях подекуди тумани. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, на Донбасі та у Приазов'ї вдень місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме -4...+1 градус, вдень +3...+8. У західних та південних областях вночі +2...+7 градусів, вдень +9...+14, на Закарпатті до +16 градусів.

Погода в Украине 26 февраля
Погода в Україні 26 лютого/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 27 лютого

У вівторок, 27 лютого, очікується мінлива хмарність, без опадів. На крайньому заході вночі та вранці місцями тумани. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, на Донбасі та у Приазов'ї вдень місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі 0...-5 градусів, вдень +3...+8. У західних та південних областях (крім прибережної зони) вночі +1...+6 градусів, вдень +9...+14, на Закарпатті до +16 градусів.

Погода в Украине 27 февраля
Погода в Україні 27 лютого/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 28 лютого

У середу, 28 лютого, утримається тепла та суха погода по всій країні. У західній частині вночі та вранці місцями тумани. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 0...-5 градусів, вдень +3...+8 градусів. У західних та південних областях вночі +1...+6 градусів, вдень +9...+14, на Закарпатті до +16.

Погода в Украине 28 февраля
Погода в Україні 28 лютого/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 29 лютого

У четвер, 29 лютого, на всій території країни очікується суха сонячна погода. Вночі та вранці у західних областях місцями туман. Вітер південно-східної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -4...+1 градус, вдень +3...+8 градусів. У західних та південних областях (крім прибережної зони) вночі +1...+6 градусів, вдень +8...+13, на Закарпатті до +17.

Погода в Украине 29 февраля
Погода в Україні 29 лютого/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 1 березня

У п'ятницю, 1 березня, в Україні утримається малохмарна тепла погода, без опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -1…+4 градуси, вдень +7…+12, у Криму та на Закарпатті +12…+17.

Погода в Украине 1 марта
Погода в Україні 1 березня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 2 березня

У суботу, 2 березня, опадів у нашій країні не передбачається. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -2…+3 градуси, вдень +6…+11, у західних та південних областях +8…+13 градусів.

Погода в Украине 2 марта
Погода в Україні 2 березня/ Укргідрометцентр

Хто такий Ігор Кібальчич

Ігор Кібальчич - синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології. Кібальчич є кандидатом географічних наук.

Погода в Україні 3 березня

У неділю, 3 березня, істотних опадів в Україні не передбачається. Вітер східної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах -3...+2 градуси, вдень +6...+11 градусів, у північних областях 0...+5.

Погода в Україні

Раніше синоптик розповіла, якою погодою почнеться весна – після 5 березня буде температурний "сюрприз". На початку березня погодні умови нагадуватимуть ті, які є зараз, але вже після декількох перших днів весни температурний фон неприємно здивує.

Також раніше синоптики назвали дати потепління і розповіли, коли настане метеорологічна весна. В Україні починається потепління, скоро температура підніметься до +15 градусів. Але холод ще повертатиметься.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в країну увірвалася майже 6-бальна магнітна буря. Після потужного спалаху магнітна буря стане слабшою і опуститься до мінімуму.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти