Сніг буде в дефіциті: синоптик уточнив, якої погоди в Україні чекати до кінця грудня

11 грудня 2021, 09:24
1792
Погоду взимку тепер диктують південні й південно-західні циклони, які призводять до сильних вітрів, хуртовин, налипання мокрого снігу - все це можливо в грудні.

Погода
Погода в Україні в грудні лише наприкінці місяця нагадуватиме зимову / ua.depositphotos.com

Погода в Україні в грудні 2021 буде сирою, похмурою, вітряною й туманною. Лише наприкінці місяця грудень нагадуватиме зиму, але сніг все одно буде в "дефіциті", суворих морозів також не буде.

Як розповів заступник директора Укргідрометцентру Леонід Прокопенко, середньомісячна груднева температура очікується на рівні -4...+3 градуси, передає Сегодня.

Синоптик прогнозує, що в Карпатах, північних, західних і східних областях сніг до кінця місяця сніг ляже на землю. При цьому в південній частині країни та в Криму його поява буде вельми короткостроковою.

Опадів у грудні випаде в середньому 33-78 мм, в горах місцями 81-105 мм. У північно-східних областях їх буде дещо менше норми.

"У перерахунку на "чистий" сніг – від 30-80 см в середньому по країні до одного метра в Карпатах", – сказав синоптик.

Прокопенко розповів, що погоду взимку тепер диктують південні та південно-західні циклони, які призводять до сильних вітрів, хуртовин, налипання мокрого снігу.

"Все це можливо в грудні", – спрогнозував заступник директора Укргідрометцентру.

Він же попередив, що в грудні можливі різкі коливання температури, внаслідок чого виникатимуть тумани.

Як повідомляв Главред, в Україну увірветься потепління, температура повітря почне підвищуватися. Синоптик прогнозує, що в п'ятницю, 10 грудня, стовпчики термометрів піднімуться до +15 градусів. При цьому прийдешня відлига спровокує ожеледицю, попередила синоптик Українського гідрометцентру Олександра Хала.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти