В Україну увірветься потепління до +15 посеред грудня: синоптик назвала дату

8 грудня 2021, 08:23оновлено 8 грудня 2021, 08:55
Водіям слід бути особливо обережними на дорогах, а пішоходам обирати зручне взуття, адже після сильних дощів вдарить нічний мороз, попередила синоптик.

погода, ожеледь, погода в Києві
Синоптик попередила про ожеледицю в Україні / Фото Reuters

Погода в Україні почне змінюватися вже із середи, 10 грудня. У країну увірветься потепління, температура повітря почне підвищуватися. Синоптик прогнозує, що в п'ятницю стовпчики термометрів піднімуться до +15 градусів.

При цьому прийдешня відлига спровокує ожеледицю, попередила синоптик Українського гідрометцентру Олександра Хала, передає Obozrevatel.

"Переважно буде хмарно, волого. Найімовірніше, сонячних прояснень буде небагато", - зазначила фахівець.

За її словами, погода в Україні до кінця тижня буде дуже дощовою. У четвер, 9 грудня, вночі очікується невеликий мороз, тому до ранку п'ятниці дороги стануть особливо слизькими. Синоптик порадила водіям бути обережними, а пішоходам - взути зручне взуття.

За даними Укргідрометцентру, в четвер, 9 грудня, дощі пройдуть лише на сході країни. Температура вдень у цьому регіоні сягатиме +7 градусів, вночі - до +4 градусів. На північ прийдуть невеликі морози. На заході похолодає до -9 градусів вночі. На півдні буде відносно тепло - близько +9 градусів вдень.

В Україну увірветься потепління до +15 посеред грудня: синоптик назвала дату
Погода в Україні 9 грудня 2021 / meteo.gov.ua

У п'ятницю, 10 грудня, в західній частині країни пройде дощ. Температура повітря коливатиметься близько 0 градусів. На решті території без опадів. У центрі тана сході країни максимально температура повітря підніметься до +7 градусів, на півночі - до +5 градусів, на півдні - до +15 градусів.

Погода в Україні 10 грудня
Погода в Україні 10 грудня 2021 / meteo.gov.ua

Як повідомляв Главред, раніше синоптик Ігор Кибальчич спрогнозував, що в Україні збережеться нестійка волога погода зі значними температурними контрастами. У південних, центральних і північних областях опади будуть найінтенсивнішими. Подекуди може випасти до 200-250% від тижневої норми.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти