Після потепління в Україні вдарить мороз: синоптик назвав дати

21 жовтня 2021, 03:38
Нас чекає вельми недовге потепління. Вже сьогодні температура повітря підніметься до +16... +18 градусів, а на півдні та південному сході - навіть до +20.

погода, осінь
Похолодання в Україну прийде вже в суботу, попередив синоптик / ua.depositphotos.com

Бабине літо у жовтні розпочнеться із середи, 20 жовтня, і триватиме до п'ятниці, 22 числа. Однак теплі дні пройдуть швидко, поступившись місцем морозам вже в суботу. Найтеплішими днями тижня будуть четвер і п'ятниця.

Синоптик Українського гідрометцентру Олександра Хала розповіла в коментарі виданню Obozrevatel, що на Україну чекає вельми недовге потепління. Вже сьогодні температура повітря підніметься до +16... +18 градусів, а на півдні та південному сході - навіть до +20.

У четвер і в п'ятницю в Україні буде сухо, але вже в суботу почнуться дощі. Тоді ж температура повітря почне знижуватися.

"І хоча в суботу ще буде відносно тепло, вже в понеділок, 25 жовтня, по всій території України значно похолодає. Вдень буде близько +10 градусів, в нічні години можливі навіть невеликі морози, в цілому 0... +2 градуси", – попередила Хала.

Експерт додала, що погода є цілком типовою для нашого регіону, хоча зазначила, що осінь цього року прийшла трохи пізніше традиційного часу.

читайте такожУ листопаді прийде зима: синоптики розповіли, коли Україну завалить снігомТим часом в Укргідрометцентрі спрогнозувала, якою буде погода в Україні по днях. Зокрема, в середу, 20 жовтня, температура повітря очікується в межах +7... +10 градусів, на Заході та Півдні потеплішає до +12 градусів. У північних, східних і центральних областях вночі можливі морози до -2 градусів.

Після потепління в Україні вдарить мороз: синоптик назвав дати
Погода в Україні 20 жовтня 2021/ meteo.gov.ua

У четвер, 21 жовтня, стане тепліше. Максимально температура повітря в цей день підніметься до + 18 градусів вдень і до +8 градусів вночі.

Після потепління в Україні вдарить мороз: синоптик назвав дати
Прогноз погоди на 21 жовтня 2021 / meteo.gov.ua

У п'ятницю, 22 жовтня, по всій Україні буде тепло – стовпчики термометрів вдень покажуть +18 градусів, а вночі +9 градусів.

Після потепління в Україні вдарить мороз: синоптик назвав дати
Погода в Україні 22 жовтня 2021 / meteo.gov.ua

У суботу, 23 жовтня, досить тепло буде на Півдні та Сході країни. Там прогнозується + 14 ... +17 градусів вдень. Найпрохолодніше буде в західній частині країни.

Після потепління в Україні вдарить мороз: синоптик назвав дати
Чого чекати від погоди 23 жовтня 2021 / meteo.gov.ua

У неділю, 24 жовтня, температура повітря почне різко знижуватися. Вночі по всій території країни очікується близько +3 ... +5 градусів, вдень – всього лише від +7 до +13. Найпрохолодніше буде в західній частині країни.

Після потепління в Україні вдарить мороз: синоптик назвав дати
З 24 жовтня 2021 року в Україні розпочнеться похолодання / meteo.gov.ua

Як повідомляв Главред, завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова розповіла, що погода в Україні у другій декаді жовтня принесе похолодання. Вдень очікується від 5 до 7 градусів тепла. Вночі + 3...+5. Можливий сніг з дощем. Листопад почнеться з прохолоди, проте про зиму поки говорити зарано – в середині місяця температура повітря прогріється до +14...+15 градусів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти