В Україну повертається бабине літо: де сьогодні буде найтепліше

20 жовтня 2021, 07:24
Увечері доведеться знову одягатися в теплі речі, оскільки ніч 20 жовтня буде холодною, а в східній частині України навіть вдарять морози.
1634703286-9517.jpg
Погода в Україні сьогодні обіцяє бути відносно теплою, але вітряною / ua.depositphotos.com

Погода в Україні у середу, 20 жовтня, значно покращиться – до нас повернеться "золота" осінь. У більшості областей буде сонячно й тепло – стовпчики термометрів покажуть до 14 градусів вище нуля, а західних – повітря нагріється до 18 градусів.

При цьому до вечора доведеться знову одягатися тепло, оскільки ніч 20 жовтня буде холодною, а в східній частині України навіть вдарять морози до -3 градусів.

Як повідомляє Укргідрометцентр у Facebook, погода в Україні сьогодні буде без опадів. Вітер переважно південно-західний, 7-12 м/с, проте вдень у західних областях місцями пориви 15-20 м/с.

відео дня

Температура повітря на Заході та крайньому Півдні країни вночі складе від одного до шести градусів тепла, вдень +13...+18. На решті території вночі від трьох градусів тепла до двох градусів морозу, в Сумській області - до 5 градусів морозу, вдень 10-15 тепла, в північно-східній частині 7-12 вище нуля; в Карпатах вночі близько нуля, вдень +6... +11.

В Україну повертається бабине літо: де сьогодні буде найтепліше
Погода в Україні 20 жовтня / facebook.com/UkrHMC

Погода в Києві та області 20 жовтня буде без опадів. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря по області вночі становитиме від трьох градусів тепла до двох градусів морозу, вдень - близько +15 градусів. У Києві вночі 1-3 тепла, вдень +12...+14.

Коли в Україну прийде похолодання

Вже 23 і 24 жовтня в Україну почне заходити холодне повітря арктичного походження.

У більшості областей 24 жовтня нічна температура повітря впаде до +3...+5 градусів, вдень очікується на півночі і заході до +7...+9 градусів, в центрі - до +10 градусів. У південних і східних областях - до +10...+ 14 градусів. На півночі, північному сході, а також у Києві в неділю очікується мокрий сніг з дощем.

читайте такожМ'яка зима та безсніжний Новий Рік: синоптик уточнила прогноз погоди для України на кілька місяців

Завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова розповіла, що погода в Україні у другій декаді жовтня принесе похолодання. Вдень очікується від 5 до 7 градусів тепла. Вночі +3...+5. Можливий сніг з дощем. Листопад почнеться з прохолоди, проте про зиму поки говорити зарано – в середині місяця температура повітря прогріється до +14...+15 градусів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти