Від тепла до снігу із заморозками: синоптик здивував прогнозом на жовтень

29 вересня 2020, 11:57
Температура повітря в жовтні триматиметься на рівні + 13°...+14°
осені
У жовтні прогнозують сніг і заморозки / opogode.ua

Народний синоптик Леонід Горбань повідомив про те, що погода в жовтні на всій території України буде тепла.

Як розповів він виданню Оbozrevatel, температура повітря триматиметься на рівні +13°... +14° і тільки в останні дні місяця опуститься до +7°...+8°.

Погода в жовтні: коли чекати дощів

Найбільше дощів очікується на півдні країни, а найменше – на сході. При цьому він зазначив, що на Заході, особливо в гірських регіонах, ймовірні погодні сюрпризи.

"На півдні дощі, що почалися 29-30 вересня, триватимуть і 1-2 жовтня. Також в цьому регіоні опади очікуються 8-10 жовтня, а потім ще в 16-18 і 27-28 числах місяця. 1-4 жовтня температура повітря становитиме + 19°...+ 22°, 6-7 числа трохи знизиться – до +16°...+17° – і в таких межах протримається до 17-18 жовтня", – розповів синоптик.

Погода в жовтні: коли Україну накриє похолодання

Похолодання очікується 19 жовтня – до +14°...+16°. Тільки в самому кінці місяця, 29-31 жовтня, температура впаде до +11°...+12°.

Вночі 6-7 жовтня на півдні буде +8°...+ 9°, а з 20-21 числа – +3°...+ 5°", - додав він.

Яка погода буде в жовтні в регіонах України

За словами Горбаня, в Центральній Україні перша половина місяця буде такою ж теплою, як на півдні.

"Починаючи з 8 жовтня, температура повітря в центрі триматиметься в межах +16°...+ 17°, а в 20-х числах трохи опуститься – до +12°...+13°. В останні 3-4 дні жовтня температура становитиме +8°...+9°. Дощі в цьому регіоні очікуються приблизно в ті ж дати, що і на півдні, але зі зрушенням в один-два дні", – спрогнозував він.

читайте такожУкраїну накриє різке похолодання: синоптик розповіла, коли чекати потеплінняЩо стосується Сходу, то Горбань зазначив, що в цій частині України до 8-10 жовтня температура буде приблизно на рівні показників півдня. З іншого боку, в зазначеному регіоні пройде набагато менше дощів: рясні опади очікуються на початку і кінці місяця, а в інший час – тільки місцями і на рівні не більше 0,5-0,8 мм.

Синоптик уточнив, що на крайньому сході, в гірських районах заходу і на Прикарпатті, погода може кардинально відрізнятися від решти території свого регіону. У цих окремих зонах вірогідні перепади - від значних температурних коливань до рясних опадів.

Погода в жовтні: коли чекати снігу і заморозків

Горбань каже, що кінець жовтня очікується майже зимовим: з 26-27 жовтня температура впаде до 0° і почнуться дощі. А 29-31 жовтня очікуються нічні заморозки до -3°...-5°. В окремих регіонах, насамперед на півночі і сході країни, можливі дощі зі снігом і невеликий мокрий сніг.

"Наприкінці жовтня можуть бути заморозки, але на початку місяця після невеликих дощів чекаємо 10 днів нежаркої, але сухої і приємної погоди", – підсумував синоптик.

Зазначимо, що за прогнозом Українського гідрометцентру, 1 жовтня в Україні очікується від 12 до 20° тепла, вночі +8 +14°.

Від тепла до снігу із заморозками: синоптик здивував прогнозом на жовтень
Прогноз погоди на 1 жовтня / meteo.gov.ua

Раніше заступник директора Інституту водних проблем і меліорації НААН України Михайло Яцюк підкреслив, що в Україні все виразніше проявляються зміни клімату, тому слід очікувати засуху і руйнівних повеней.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти