На Україну насуваються страшні грози, шквальний вітер і смерч

29 червня 2021, 16:45
Названо регіони, які опиняться 30 червня в зоні ризику через ці синоптичні явища.
Погода
Погода в Україні буде небезпечною / pixabay

Погода в Україні, 30 червня, очікується несприятлива в багатьох областях країни. Синоптики прогнозують грозові дощі та зливи, а також підвищення температури повітря до +30 градусів.

За словами синоптика Наталки Діденко, в середу на західній Україні відбудеться зустріч двох повітряних потоків. На стику таких потоків зазвичай утворюються грозові і дощові хмари.

"Тобто, саме в таких місцях ллють дощі і гримлять грози з різними супутніми явищами, типу шквалів, граду і навіть часом смерчами", - пояснила Діденко.

Вона назвала області, які опиняться 30 червня в зоні ризику через це синоптичне явище.

"30 червня, в завершальний день дебютного літнього місяця, короткочасні дощі з грозами очікуються в західних областях України. Увечері опади посиляться і поширяться на Вінницьку, Житомирську області, Кропивницький з районами, Одеську область, Миколаївську та Херсонську області. Увечері. Також грозові дощі пройдуть завтра вдень на північному сході України. Регіони, які не потрапили до цього переліку, перебуватимуть у сухій погоді", - зазначила синоптик.

Діденко повідомила, що температура повітря в більшості областей буде від +25 до +30 градусів.

Погода в Києві буде без опадів.

"У Києві 30 червня дощу не буде, вдень очікується близько +28 градусів. Липень в Україні почнеться теплою погодою з періодичними грозовими дощами", - додала Діденко.

Як показують карти, в столиці середа стане єдиним днем без опадів. Наступні кілька днів будуть з грозами і посиленням вітру. До вихідних температура повітря піде на спад, а з понеділка встановиться сонячна і суха погода.

читайте такожУкраїну накриє рекордна за 30 років спека: синоптики попередили про небезпеку

На Україну насуваються страшні грози, шквальний вітер і смерч

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Як повідомляв Главред, раніше кліматолог Віра Балабух розповіла, що липень принесе в Україну традиційну спеку. З початку і до середини місяця буде зберігатися температура на рівні 29 градусів тепла.

Що стосується останнього місяця літа, то, за прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, в серпні задушлива спека чергуватиметься з періодами дощів. Але в цілому серпень 2021 обіцяє бути теплим, а в кінці місяця ночами буде вже відчуватися "подих осені".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти