Липень буде пекельним: синоптик пообіцяла спеку до +40

29 червня 2021, 10:19
Невелике похолодання з дощами почнеться після 20 числа. При цьому можливі сильні грози та бурі. Сильна спека спаде вже у серпні, коли підуть дощі.

спека, посуха, Клімат
На початку липня опадів не буде, прогнозує синоптик / Фото pixaby

Погода в Україні у липні та серпні 2021 буде спекотною. Зокрема, другий місяць літа обіцяє температуру повітря до +40 градусів.

Такий прогноз погоди озвучила завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова, передає Obozrevatel.

Синоптик прогнозує, що на початку липня опадів не буде. Стовпчики термометрів покажуть +28...+30 градусів. Невелике похолодання з дощами почнеться після 20 числа. При цьому можливі сильні грози та бурі. Сильна спека спаде вже у серпні, коли підуть дощі, зазначила Мартазінова.

У свою чергу, народний синоптик Леонід Горбань прогнозує, що погода в Україні в липні 2021 буде схожою на тропічну – буде спекотно, але при цьому очікуються зливи, бурі та грози. За його словами, з 1 по 4 липня буде душно, але з дощами. Стовпчики термометрів піднімуться приблизно до +28 градусів тепла.

З 8 по 12 липня очікуються природні катаклізми, але температура повітря спаде до +22. Середина липня буде спекотною - до +35 градусів в тіні. Потім приблизно 21-22 числа Україну накриють сильні зливи. Буря очікується з 25 по 27 число. З дощами і теплою погодою українці перекочують в третій місяць літа - серпень.

Як повідомляв Главред, раніше кліматолог Віра Балабух розповіла, що липень принесе в Україну традиційну спеку. З початку і до середини місяця буде зберігатися температура на рівні 29 градусів тепла.

Що стосується останнього місяця літа, то, за прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, в серпні задушлива спека чергуватиметься з періодами дощів. Але в цілому серпень 2021 обіцяє бути теплим, а в кінці місяця ночами вже відчуватиметься "подих осені".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти