Україну чекає аномальна спека в липні - кліматолог

18 червня 2021, 23:54
Кліматолог озвучила прогноз погода на липень місяць.
Погода
Погода на липень в Україні / pixabay

Липень принесе в Україну традиційну спеку. Як каже кліматолог Віра Балабух, з початку липня і до середини місяця буде зберігатися температура на рівні 29 градусів тепла.

"Найбільш високі температури у нас характерні для липня і першої половини серпня. Очевидно, що і в цьому році цей період може бути найбільш спекотним за все літо", - пояснює Балабух.

Згідно з розрахунками народного синоптика, країну також атакуватимуть зливи і шквали.

Ближче до середини липня варто чекати хвилю похолодання до +20 градусів.

Але як тільки екватор місяця буде пройдено, стовпчики термометрів знову покажуть близько 30 градусів тепла.

Що стосується аномальної спеки (вище 30 градусів тепла), то така ймовірність цього літа, за словами Віри Балабух, зберігається.

"За даними Європейського центру середньострокових прогнозів, ймовірність того, що температура буде вище норми в Україні, становить 50-60%. Зберігається ймовірність, що в окремі періоди літа у нас буде зберігатися аномально висока температура", - додала Балабух, передає Апостроф.

читайте такожУкраїну атакує небезпечна спека і серйозна аномальна погода

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред

Погода в Україні до кінця поточного тижня буде дощовою. Грози, іноді навіть з градом, накриють Україну. Ситуація зміниться тільки ближче до вихідних, і в країну повернеться сонячна погода. Провідний синоптик Українського гідрометцентру Роман Мурмило пояснив, що вся справа в циклоні, який формується над Кримом і Чорним морем.

Народний синоптик Леонід Горбань дав прогноз погоди на липень 2021. За його словами, місяць буде спекотним. Стовпчики термометрів піднімуться вище + 30 градусів.

Кліматолог Вазіра Мартазінова заявила, що погода в Україні в липні не буде бити рекорди. Хоч липень і не буде багатим на дощі, аномальної спеки чекати не варто. За її прогнозами, опадів у другому місяці літа буде дуже мало. Можна сказати, що місяць буде посушливим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти