Якою буде погода в Україні восени 2024 року: з'явився перший прогноз синоптика

6 серпня 2024, 11:29
5791
Давати точні прогнози на сезон за місяць-два рано, тому можна говорити лише про загальні тенденції погоди.
Погода, осінь, пейзаж
Якою буде осінь 2024 в Україні / Фото: pixabay.com

До календарної осені залишилося менше ніж місяць, і завідувачка відділу метеорологічних прогнозів Українського гідрометеорологічного центру Наталія Голеня розповіла, якою, за попередніми прогнозами, буде погода в Україні у вересні, жовтні та серпні.

За її словами, давати точні прогнози на сезон за місяць-два зарано, тому можна говорити лише про загальні тенденції погоди, передає OBOZ.UA.

Якою буде погода в Україні у вересні 2024 року

Останніми роками у вересні в Україні зберігається метеорологічне літо, іноді зі спекою до +38 градусів. У середньому середньодобова температура в перший місяць осені становить +13...+17 градусів, але останнім часом спостерігається тенденція до підвищення температури на 1-2 градуси вище за норму.

відео дня

"Є тенденція, що в останні 20 років найчастіше вересень буває теплим, ще триває літо. До 20-25 вересня середньодобова температура може становити +15 градусів і навіть вище. Це означає, що в нас ще триває метеорологічне літо. А бувають роки, коли з першого дня вересня погода прохолодна та дощова", - розповіла Голеня.

Максимальні зафіксовані температури вересня сягали 33-38 градусів спеки, а абсолютний мінімум уночі становив 1-8 градусів морозу.

"Буває вересень дуже спекотний - до +38 на півдні та південному сході, на півночі та заході до +30...+35. А буває, що з півночі йде вторгнення холодного арктичного повітря і можуть бути навіть заморозки. Але останніми роками спостерігається тенденція до того, що температура повітря зазвичай у середньому на 1-2 градуси вища за норму", - зазначила синоптик.

Погода в жовтні 2024 року - прогноз синоптика

У жовтні можна очікувати на бабине літо, яке зазвичай трапляється щороку і може тривати від трьох днів до тижня або навіть десяти днів, залежно від погоди.

Чого чекати в листопаді - прогноз погоди

Листопад, своєю чергою, вже починає бути наближеним до зими. Цей місяць зазвичай більш дощовий та похмурий.

Хто така Наталія Голеня

Наталія Голеня - синоптик, метеоролог, заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру.

Погода в Україні до кінця серпня - прогнози

Погода в Україні в серпні очікується не холодна та не така спекотна, як у липні. Хоча в окремі дні буде сильно припікати. Наприкінці серпня можливі заморозки.

Середня місячна температура повітря в серпні становитиме 20-26 градусів тепла, у Карпатах +17...+19 градусів.

Місячна кількість опадів у серпні очікується 34-77 мм, у Карпатах - до 116 мм. Це менше ніж у липні, проте в межах норми. Але, враховуючи, що в липні випало дощів значно менше за середню прогнозовану норму, то за фактом у серпні дощів має бути більше, ніж у липні.

Нагадаємо, Україну накрила дуже сильна магнітна буря. Вона почалася одразу після закінчення попередньої. Очікується, що 6-7 серпня магнітна буря буде на рівні 3-х балів, після чого піде на спад. Однак розслаблятися ще рано, адже 11 серпня країну накриє новий геомагнітний шторм.

Інші новини за темою:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти