Без морозу, але з передзимовою прохолодою: яким буде листопад в Україні

26 жовтня 2021, 05:15
Листопад в Україні буде помірно, але цілеспрямовано йти до зими.

туман, погода, осінь
Температура повітря в листопаді буде середньою / Фото ua.depositphotos.com

Погода у листопаді цього року буде близькою до кліматичної норми з середньою температурою 1-7 градусів тепла.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Синоптики прогнозують, що місячна кількість опадів буде на рівні 31-61 мм, в гірських районах випаде 64-96 мм.Все це в межах норми.

"Листопад - перехідний місяць від осені до зими - пора передзим'я, яка починається після стійкого переходу середньої добової температури через 5 градусів тепла в бік зниження (в основному в першій декаді листопада, на Закарпатті та півдні країни в другій декаді листопада)", - сказано в повідомленні Укргідрометцентру.

Тим часом, середня місячна температура в листопаді в Україні вже багато років поспіль становить 0-4 градусів, а на Закарпатті та півдні країни ще тепліше - 5-9 градусів тепла.

Найбільш холодно може бути в північних, східних, Дніпропетровській, Запорізькій областях і в гірських районах. А найтепліше в Чернівецькій області, центральних, південних регіонах і в Криму.

Нагадаємо, останній тиждень жовтня в Україні буде холодним. Температура повітря знизиться до 9 градусів тепла вдень і 6 градусів морозу вночі. Деякі регіони спіткає дощ і сильний поривчастий вітер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти