8 листопада - День перших ознак зими: якою буде погода в Україні цієї зими - морози та снігопади

8 листопада 2021, 02:17
363
Зима цього року буде морозною і з меншою кількістю відлиг.
Погода взимку в Україні
Прогноз погоди на зиму 2022 в Україні / ua.depositphotos.com/

8 листопада в народі відзначають День перших ознак зими. Холодна пора року остаточно вступає в свої права, огортаючи землю морозною свіжістю. Коли варто очікувати першого снігу і наскільки холодною буде зима 2021-2022, розібрався Главред.

Про те, яка погода чекатиме українців в останньому місяці осені, читайте в нашому матеріалі: Листопад почнеться дощем, а закінчиться снігом: синоптик уточнив погоду в Україні на місяць.

Прогноз погоди в Україні на зиму 2022

Синоптики попереджають про те, що зима в Україні буде холодна, проте Новий рік 2022 будемо зустрічати без снігу. Згідно з прогнозом завідуючої відділом кліматичних досліджень та довгострокового прогнозу погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Вазіри Мартазінової погода взимку не відрізнятиметься стійкістю.

відео дня

Вона зазначила, що температура повітря вже з середини листопада буде істотно знижуватися, а кінця місяця досягне "зимових" показників. Можливе різке похолодання до -8°С, а в деяких північних областях до – 10 градусів.

Новий рік будемо зустрічати в морозі. Але очікувати стійкого снігового покриву не слід, - розповіла синоптик.

Мартазінова підкреслила, що українцям слід приготуватися до більш тривалого зимового періоду з меншою кількістю відлиг.

читайте такожСніг вже в листопаді: українців попередили про різку зміну погоди

Якою буде зима 2021-2022 в Україні

Народний синоптик Леонід Горбань передбачив, що зима 2021-2022 буде холодною і суворою. Він зазначив, що вже на початку зими, в першій декаді грудня істотно похолодає. Можливі крижані дощі. Протягом наступних двох тижнів варто очікувати невеликого снігу. Наприкінці грудня в Україну прийде справжня зима з морозами і снігопадами.

На початку січня прийде потепління, проте вже після 14 числа вдарять морози, які протримаються до Хрещення – 19 січня. Після чого температура повітря знову буде підвищуватися.

Горбань підкреслює, що до справжніх лютих морозів необхідно готуватися в лютому. До того ж, кінець місяця здивує сніговими бурями і сильними снігопадами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти