StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Зеленська захистила російську мову

29 червня 2022, 00:13
Дружина президента висловилася щодо російської мови.
Олена Зеленська
Олена Зеленська / Фото instagram.com/olenazelenska_official

Перша леді і дружина президента України Володимира Зеленського Олена виступила на захист російської мови.

За словами Олени Зеленської, яку цитує Оглядач, захисникам незалежної країни, які говорять російською мовою, ніхто не має права диктувати, якою мовою висловлювати свою любов до Батьківщини.

На думку Зеленської, країні-агресору абсолютно байдуже, що вона стирає з лиця землі міста з російськомовним населенням, як гвалтівнику немає різниці, якою мовою кричить жертва.

відео дня

читайте такожВ Україні через війну щодня гинуть двоє дітей: Олена Зеленська потужно звернулася до заходу

Втім, перша леді додала, що дуже багато українців по своїй волі відмовилися від російської мови і перейшли на українську.

"У той же час чоловіки і жінки, які завжди розмовляли і продовжують говорити по-російськи, борються за Україну на передовій. І ніхто не має права диктувати їм, якою мовою висловлювати свою любов до Батьківщини", – пояснила перша леді.

На думку Олени Зеленської, міркувати, що російськомовні українці винні в нападі на державу – така ж нісенітниця, як вважати жертву гвалтівника винною в насильстві через міні-спідниці. За її словами, винен завжди нападник.

Нагадаємо, в німецькому в місті Фрайбург (земля Баден-Вюртемберг) в супермаркеті касирка-росіянка напала з неймовірно образливою лайкою на українку яну Вікнянську, яка була в синьо-жовтій захисній масці. Про це на своєму YouTube-каналі повідомила українська журналістка Анна Олицька.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти