StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Офіційно оголосили порядною людиною": блогерку в РФ засудили до 8 років в'язниці за правду про війну

6 лютого 2023, 21:09оновлено 7 лютого 2023, 14:13
Приводом для порушення справи стали її записи про те, що Росія творить в Україні, знищуючи український народ.
Ніка Білоцерківська
Ніка Білоцерківська / Коммерсант

Басманний суд Москви заочно засудив кулінарного блогера Ніку Білоцерківську до 9 років колонії за статтею про "фейки про російську армію". Народжена в Одесі росіянка стала однією з перших підозрюваних за цією статтею, що з'явилася в Кримінальному кодексі після жорстокого вторгнення терористичної Росії в Україну.

Як повідомляє Радіо Свобода, у Білоцерківської понад 1,3 мільйона підписників в Instagram, вона живе у Франції. Приводом для порушення справи стали її записи про те, що Росія творить в Україні, знищуючи український народ. У них, наполягало звинувачення, містилася "завідомо неправдива інформація про вчинення Збройними силами РФ вбивств дітей, бомбардування пологового будинку, лікарні в Маріуполі і вбивство мирних жителів у Бучі".

Сама блогерка зазначила:"Мене офіційно оголосили порядною людиною!".

Вона була оголошена в розшук, її майно в Росії було заарештовано, її додали в список так званих іноземних агентів. В інтерв'ю Радіо Свобода вона розповідала, що отримує погрози.

Нагадаємо, раніше в столиці країни-агресора суд виніс заочний обвинувальний вирок тому, хто виїхав з Росії публіцисту і блогеру Олександру Невзорову. Як повідомляє BBC, Невзоров отримав вісім років у справі про "військові фейки".

Крім того, суд заборонив Невзорову адмініструвати інтернет-портали строком на чотири роки.

За версією слідства, 9 березня 2022 року журналіст опублікував в Instagram і YouTube "завідомо неправдиву інформацію" про навмисний обстріл російською окупаційною армією пологового будинку в Маріуполі.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти