StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Проголошення нового короля Великобританії: дивитись онлайн

10 вересня 2022, 11:50
1808
Прямо 10 вересня відбудеться трансляція, де буде проголошений новий король Великобританії.
Проголошення нового короля Великобританії: дивитись онлайн

Великобританія очікує офіційного проголошення короля Карла III сьогодні в Сент-Джеймсському палаці-через два дні після смерті його улюбленої матері королеви Єлизавети II у віці 96 років.

Сьогодні вранці прем'єр-міністр Ліз трас покинула Даунінг-стріт і попрямувала до лондонського палацу, де о 10:00 рада з приєднання офіційно проголосить Карла III на церемонії, яка вперше в історії транслюватиметься по телебаченню.

Колишні прем'єр-міністри Борис Джонсон, сер Тоні Блер та Девід Кемерон входять до числа 250 високопоставлених осіб, які утворюють раду з приєднання, рада радників, яка сходить до часів норманських королів. До його складу також входять колишній міністр Кабінету Міністрів від Лейбористської партії Харрієт Харман, глава Палати Представників і верховні комісари 14 країн Співдружності, де монарх є главою держави.

Спочатку таємні радники будуть зустрічатися без короля. Член парламенту від консерваторів Пенні Мордаунт, призначена пані трас лордом-головою Таємної ради, оголосить про смерть королеви. Потім секретар Ради зачитує вголос текст прокламації про приєднання, включаючи обраний Карлом титул короля-Карл III.

Прокламація підписана групою, до якої входять королева-консорт, принц Уельський, архієпископ Кентерберійський, лорд-канцлер, архієпископ Йоркський і прем'єр-міністр. Тоді лорд-президент закликає до тиші і зачитує решту питань, що стосуються публічних прокламацій та наказів про салюти зброї в Гайд-парку та лондонському Тауері сьогодні вдень.

Очікується, що потім Карл III прибуде на другу частину ради о 10:20, на якому будуть присутні тільки таємні радники, і зробить особисту заяву про смерть королеви. Він присягне зберегти Церкву Шотландії і підпише два документи, щоб зафіксувати це, зі своєю дружиною Каміллою та сином принцем Вільямом серед свідків його підпису. Потім таємні радники підпишуть прокламацію, коли підуть.

Об 11 ранку слід проголошення глави. Його читатимуть з балкона, що виходить на Монастир Святого Джеймса. Відозва буде прочитано Герольдмейстером в супроводі графа Маршала, інших офіцерів по зброї і сержантів по зброї. Це буде перше публічне читання постанови.

Прапори також будуть підняті на повну щоглу протягом приблизно 24 годин, тобто до однієї години після того, як будуть зроблені заяви в Шотландії, Північній Ірландії та Уельсі. Потім вони повернуться в полумачту в жалобі по королеві.

У другій половині дня члени Кабінету Міністрів проведуть першу зустріч з королем лише через кілька днів після того, як прем'єр-міністр сформувала свій новий уряд.

Старші міністри, присутні на Раді з приєднання в Сент-Джеймс, відправляться в Букінгемський палац на аудієнцію до монарха.

Трас, яку у вівторок покійна королева запросила сформувати уряд, у п'ятницю отримала свою першу аудієнцію у короля.

Прем'єр-міністр зробила реверанс, коли палацовий помічник ввів її для першої з їх регулярних щотижневих зустрічей. Коли вона висловила співчуття, король потиснув їй руку і подякував, сказавши:"Ви дуже люб'язні, що прийшли — я знаю, як ви зайняті".

Він додав:"Це було так зворушливо, коли ми прибули сюди, всі ці люди приходять, щоб висловити свої співчуття".

Трасс знову повторила:"Ваша Величносте, мої найщиріші співчуття". Він відповів: "Ви дуже добрі. Це був момент, який я боявся, як і багато людей. Ми постараємося, щоб все тривало. Проходь, сідай.

Слухання в нижній палаті почнуться о 13:00, коли невелика кількість високопоставлених депутатів складуть присягу на вірність королю, і, як очікується, триватимуть приблизно до 22: 00.

Смерть Єлизавети II

8 вересня, у другій половині дня стало відомо, що лікарі стурбовані станом Єлизавети II і взяли її під медичне спостереження в замку Балморал.

"Після оцінки сьогодні вранці лікарі королеви стурбовані здоров'ям Її Величності і рекомендували їй залишатися під медичним наглядом. Королева залишається в Балморалі", - повідомив представник Букінгемського палацу.

З королевою були всі її четверо дітей, а також Вільям, герцог Кембриджський. Згідно з порядком престолонаслідування, він є наступним після свого батька Чарльза спадкоємцем британської корони.

Тепер британський трон за законом переходить принцу Чарльзу. Новому королю Карлу III 74 роки.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти