StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

На війні вбили українського режисера і сценариста

4 травня 2023, 17:05
Андрію Максименку, загиблому на війні, було всього 49 років. У нього залишилося двоє дітей.
Андрій Максименко
Андрій Максименко / Facebook

Від отриманих травм під час захисту України від російських окупантів, помер український режисер і сценарист Андрій Максименко.

Серце 49-річного захисника зупинилося 3 травня в лікарні. Захисник отримав осколкове поранення і був прооперований в Дніпрі. Пізніше його перевели до Києва і тримали в штучній комі. Однак за інформацією цивільної дружини режисера Анастасії Баша, Андрій Максименко, з позивним "Режисер" помер. У пари залишилося двоє дітей.

Андрій Максименко
Андрій Максименко / Facebook

"Це був дуже класний і дуже складний чувак – Андрій Максименко. Він був геній. Режисер і сценарист. Те, як він писав – так просто на ходу придумуючи інше життя – мене захоплювало. Те, як він умів працювати з акторами – надавало крила. Те, як він сприймав світ і розкладав по поличках явища – вражало. Те, як він міг розкласти, розгадати хворобу, ситуацію, людину – було магічним актом прояву сутності. Те, які у нього виходили діти – мотивувало їх народжувати. А ще Андрій був воїном", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

відео дня

Анастасія Баша опублікувала пост-пам'яті свого чоловіка

За її словами, Максименко в 2014-му році відправився добровольцем в батальйон Дніпро, а в 2023 році - добровольцем в батальйон Джохара Дудаєва.

"Для воїна - велика честь піти в бою. Андрійко, для мене - велика честь прийняти це з честю і гідністю. Я вибираю прийняти це на високій ноті. Я поважаю тебе, я тобі дякую за наших дітей, за наші божевільні історії, за цей час, що ти мені дав, щоб все всередині красиво закрити. Я люблю те наше життя, яке було, я люблю наших дітей, я люблю те, що ми дали один одному, Я люблю, я вибираю любити, як це все закінчується. Так я творю, так я продовжую життя. Тому що, я поважаю твій вибір – я приймаю твій дар – твій внесок у перемогу", - написала вона.

Нагадаємо, раніше в боях з окупантами країни-агресора Росії загинув воїн Збройних сил України В'ячеслав Хохлюк. Рік тому він одружився з Анастасією Мохіною, дівчиною, з якою він на той момент разом служив в 112-й бригаді територіальної оборони Києва. Їх весільні фотографії потрапили в соціальні мережі і публікувалися навіть в британському виданні The Times.

Раніше також у боях за Бахмут загинув захисник України з Вінницької області Радіон Шестопалько. Йому було 35 років. "Став у вічний лад Шестопалько Радіон Олександрович", – передавати у Тульчинській районній державній адміністрації

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти