StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Форма була в крові побратимів": український актор-фронтовик розповів про жорстокий бій на Сході

20 листопада 2022, 14:58оновлено 20 листопада 2022, 21:18
Український актор театру і кіно Володимир Ращук після повномасштабного вторгнення РФ в Україну змінив сцену на окопи і зброю.
Володимир Ращук
Володимир Ращук / скріншоти з відео

Український актор (який багато років вже працює в Київському театрі імені Лесі Українки) і уродженець Маріуполя Володимир Ращук після 24 лютого залишив сцену і пішов захищати Батьківщину від російських окупантів. Його історію розповіли в проекті "Непереможні" в ефірі каналі"1+1".

Ращук отримав позивний "Артист" і став командиром роти в добровольчому об'єднанні "Свобода". Спершу, навесні, він брав участь у звільненні від російських окупантів Київської області, а потім відправився на Схід.

Ращук, насилу стримуючи емоції, згадав, як вперше розридався на передовій. Він разом з побратимами брав участь у жорстоких і кривавих боях за Сєвєродонецьк і Рубіжне, в ході яких загинуло дуже багато бійців.

"У нас контакт був кожну хвилину. Це війна піхоти з артилерією. Всю ніч діставав хлопців. Під ранок приходжу, сідаю, а у мене нова форма – ми ж тільки приїхали – повністю вся в крові. У мене був такий стан [...]. Комбат дивиться на мене і каже: "Не хвилюйся, це кров побратимів". Плакали сильно. Просто плакали сильно. Для нас це був шок. Ми реально з хлопцями сильно ридали і розуміли, що ми можемо бути наступними. До цього неможливо звикнути", – розповідає Ращук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що боєць Збройних сил України з позивним "Бугор" в одному з боїв з російськими окупантами знищив одразу вісім одиниць ворожої техніки - танки, БТР і БМП.

"Окупанти намагалися здійснити наступ на позиції 80-ї бригади. Вибити наших і зайти в Верхньокаменку. Якраз того дня я вийшов на позицію замість побратимів. Тоді мені вдалося знищити вісім цілей поспіль. О сьомій ранку почався рух. Спочатку виїхав бронетранспортер, завантажений піхотою. Але через місцевість я його пропустив. Замість цього зловив на приціл і знищив БМП. Нас почали бити артилерією і "Градами", а коли перестали, я знову побачив БТР з піхотою. Ось я його і розніс. Хлопці говорили, що тіла російських окупантів розліталися так, немов хтось штани розкидає", - розповів боєць.

До того Главред розповідав, що український воїн з позивним "Кіт" знищив 2 танки і 3 БМП 2-го армійського корпусу ЗС Росії.

Як повідомляється, молодому українському танкісту всього 20 років, але мужності не позичати. Тоді в бою були взяті полонені, значна кількість противника знищено.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти