"Тіла розліталися": український боєць "приговорив" 8 російських танків та БТР в одному бою

30 липня 2022, 13:10оновлено 30 липня 2022, 16:40
Захисник докладно розповів про свій подвиг.
Боєць ЗСУ
Боєць ВСУ / армияинформ

Боєць Збройних сил України з позивним "Бугор" в одному з боїв з російськими окупантами знищив відразу вісім одиниць ворожої техніки: танки, БТР і БМП.

Сергій-уродженець Полтавської області. З перших днів повномасштабного вторгнення він перебував на передовій і захищав Україну від російської агресії, повідомили в інформагентстві Міністерства оборони України.

Спочатку Бугор стояв на захисті Києва, а коли окупантів вдалося вибити з області – вирушив на Харківщину.

відео дня

Перший танк Сергій підбив українській "Стугною" на відстані 5,5 км

Влучним пострілом він врятував від ворожих обстрілів приватні будинки українців. Згодом Бугор встановив власний рекорд, знищивши відразу 8 одиниць російської бронетехніки.

"Окупанти намагалися здійснити наступ на позиції 80-ї бригади. Вибити наших і зайти у Верхньокам'янку. Якраз того дня я вийшов на позицію замість побратимів. Тоді мені вдалося знищити вісім цілей поспіль ... о сьомій ранку почався рух. Спочатку поїхав бронетранспортер, завантажений піхотою. Але через місцевість я його випустив з уваги. Замість цього зловив на приціл і знищив БМП. Нас почали бити артилерією і "Градами", а коли перестали, я знову побачив БТР з піхотою. Ось я його і розніс. Хлопці говорили, що тіла російських окупантів розліталися так, немов хтось штани розкидає", - розповів боєць.

Наступними були танки

Після цього до українських позицій наблизилися російські танки. Їх не було видно, проте Сергій чув рев двигунів. Згодом один з танків "перегазував" і підняв пил. У цей момент військовий вирішив діяти.

читайте такожПід Харковом бійці ЗСУ знищили БТГ "елітної" дивізії РФ"Піднявся дим, і я вирішив вистрілити, орієнтуючись по ньому. Вибух, спалах, зрозумів, що потрапив. І тоді вже полізли танки. Я побачив знаряддя, яке висунулося і наводилося на наші позиції. Ось і її ляснув. Тут же поруч виліз третій танк, який встиг сховатися в посадку. Але коли він заїхав у розрив між деревами, не стало і його, як потім ще двох танків і вантажівки з боєкомплектом", – зазначає український захисник.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що український воїн з позивним "кіт" знищив 2 танки і 3 БМП 2-го армійського корпусу ЗС Росії.

Як повідомляється, молодому українському танкісту всього 20 років, але мужності не позичати. Тоді в бою були взяті полонені, значна кількість противника знищена.

Також повідомлялося, що в окупованому Енергодарі Запорізької області в ніч на 30 Липня сталося кілька вибухів перед готелем "ВП ЗАЕС". Після цього там спалахнула пожежа. Гасити пожежу окупантам довелося із залученням спеціальної рятувальної техніки.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти