StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Дмитро Комаров зацікавив місцем для відпочинку у 5 випуску шоу "Мандруємо Україною"

6 червня 2021, 10:40
Діма Комаров і Олександр Дмитрієв продовжують подорожувати Україною у своєму тревел-проекті. Розповідаємо, що буде у 5 випуску шоу "Мандруємо Україною з Дмитром Комаровим".
Мандруй україною з Дмитром Комаровим
Мандруй україною з Дмитром Комаровим випуск 5 - огляд / 1+1

6 червня о 10.50 на 1+1 вийде новий випуск "Мандруй Україною з Дмитром Комаровим", в якому головний мандрівник країни покаже нове місце для екстремального відпочинку в Україні, який могли не знати багато українців.

Команда проекту вирушить у подорож найкращими локаціями для оздоровчого туризму, цілющі властивості яких можуть скласти конкуренцію популярним курортам світу.

Дмитро Комаров відправився в Донецьку область, де йому вдалося спуститися на дно океану без аквалангів і гідрокостюмів. На місці міста Соледар 250 млн років тому плескалося озеро. Тепер тут зберігається справжній скарб-сіль, яку в народі називають "білим золотом". Команда "Мандруй Україною з Дмитром Комаровим" приєдналася до бригади шахтарів і опустилася на глибину близько 300 метрів, практично висоту 70-поверхового хмарочоса.

відео дня

"Спуститися сюди-це лише півсправи. Тут 200 кілометрів сольових тунелів. Тому потрібно пересуватися ще й на спеціальному автомобілі. Колись в цих місцях плавали доісторичні риби-монстри, а сьогодні це сольові шахти. Масштаби тунелів вражають. Тут запросто б помістився метрополітен Гонконгу або Мехіко", - поділився ведучий.

читайте такожОлександра Кучеренко відверто розповіла про відпочинок на "українських Мальдівах" з Дімою Комаровим

Мандруй україною з Дмитром Комаровим
Мандруй україною з Дмитром Комаровим 06-06-2021 / 1+1

Глядачі своїми очима зможуть побачити, як добувають харчову сіль, яка в наслідок виявляється на наших столах. Сіль з цього підприємства використовують не тільки в їжу, але і для елітних косметичних процедур, наприклад, кімнат в елітних spa-салонах. Ці поклади солі утворилися тоді, коли ще не було ніякої промисловості, а значить, вони на 100% екологічно чисті.

Крім того, в Донецькій області є Соляне місто, аналогів якому немає в світі. На поверхні він виглядає як покинута шахта, але найцікавіше розташоване під землею. На глибині знаходиться справжній музей. Рукотворні статуї в соляних стінах від місцевих умільців, а також стародавні історичні артефакти, яким більше століття. Наприклад, знаряддя шахтарів, яким добували сіль понад 140 років тому. Тут можна зустріти і чудеса природи, які точно не очікуєш побачити під землею, – залишки дерева, якому 270 млн років.читайте такожДіма Комаров розкрив справжню вартість поїздок з нового тревел шоу і дав пораду

Але найдивовижніше - це підземний храм, в якому сталося справжнє диво. Тут проявилися нерукотворні ікона і розп'яття, які створила природа біля вівтаря. У цей унікальний храм шахтарі ходили молитися до і після робочої зміни.

"Тут фантастична атмосфера. Я кожному з вас від душі рекомендую сюди приїхати. Це дійсно місце сили - наше, українське. Я бував у багатьох храмах. Але те, що відчуваю тут, я ніде не відчував", - поділився ведучий.

Це підземне місто 132 роки тому відвідав вчений і хімік Дмитро Менделєєв, який передбачив, що через роки в цих місцях будуть оздоровлюватися люди. І він мав рацію: зараз тут побудований спелеосанаторій, де лікують безліч захворювань. Номери в ньому побудовані з соляних каменів. Дмитро Комаров покаже, як виглядає такий соляний номер в готелі і розповість все про цілющі властивості цього місця.

Люди здавна цілили сіль, тому навчилися добувати її не тільки під, а й над землею. Дмитро Комаров покаже рідкісне місце-рожеві озера в Херсонській області. Вони створені штучно і побудовані так, щоб вода з Чорного моря сама перетікала від одного озера до іншого. Про ці місця Геродот розповідав ще в V столітті до н. е.

Дмитро Комаров продемонструє телеглядачам, як раніше добували сіль в цих місцях і чому ця праця вважалася каторжною.

Незважаючи на відсутність в цій місцевості доріг і складне розташування, українські туристи люблять ці місця і з задоволенням сюди приїжджають. Команда "Мандруй Україною з Дмитром Комаровим" покаже телеглядачам унікальний туристичний "грузовікобус", як його називають місцеві. Це спеціальний автобус, зібраний з декількох автомобілів. Завдяки місцевим дорогам екскурсія на соляні озера може принести ще й дозу екстриму.

Мандруй україною з Дмитром Комаровим
Мандруй україною з Дмитром Комаровим / 1+1

Головне місце, яке зцілює від хвороб і дарує молодість, заховане неподалік села Григорівка – це легендарне Лемурійське озеро. Дивно, але саме це місце є найбільш відвідуваним в регіоні. Сюди люди приїжджають поліпшити здоров'я за допомогою лікувальної грязі і цілющих властивостей води. Деякі там просто живуть в наметах біля водойми.

Походження озера залишається загадкою. Хтось вважає, що воно з'явилося завдяки авіакатастрофі, а хтось упевнений: озеро походить від міфічного континенту Лімурія. Але зараз відомо точно, що через екологічну ситуацію величезне Рожеве озеро, фотографії якого розміщені по всьому Інтернету, зменшилася до розміру невеликої водойми. Але люди, які хоч раз бували тут, цінують його і повертаються щорічно для підтримки здоров'я. Команда проекту особисто перевірила на собі властивості цих лікувальних вод.

Чому елітна "рожева сіль" йде на посипання доріг і де в Україні розташоване "Мертве море" - дивіться у новому випуску" Мандруй Україною з Дмитром Комаровим " у неділю, 6 червня, о 10:50 на 1+1.

Також дивитися шоу" Мандруй Україною з Дмитром Комаровим " онлайн можна на сайті 1+1 video.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти