Журналіст Андріюк: "УАФ хоче просити гроші у ДТЕК для виходу футбольного корупціонера під заставу"

29 листопада 2022, 09:13
Андрей Павелко
Андрій Павелко дружить з гендиректором ДТЕК Тимченком, каже журналіст Андріюк

Баталії навколо теми українського футболу та корупції не вщухають. Так, вчора, 28 листопада, генеральному секретарю Української асоціації футболу Юрію Запісоцькому в суді обрали запобіжний захід - 2 місяці арешту (до 23 січня) або застава у розмірі майже 10 млн грн.

Ця новина отримала шалений розголос, адже тема корупції в УАФ вже давно фігурує в медіа та соцмережах. Так, спортивний журналіст-розслідувач Костянтин Андріюк у своєму Telegram-каналі припустив, що, мовляв, гроші на заставу для Запісоцького функціонери УАФ проситимуть у компанії ДТЕК:

"Тому УАФ, увага - хоче просити ці гроші в компанії ДТЕК. Про це юристи УАФ шепотілися в кулуарах суду. Бо Андрій Павелко дружить з гендиректором ДТЕК Тимченком. А поспішати треба. Бо хто-зна, може завтра доведеться шукати ще гроші на заставу для самого голови УАФ", - написав Андріюк.

відео дня

У коментарях до допису користувачі відреагували на новину та залишили обурені коментарі: "тобто на ремонт інфраструктури в дтек немає коштів, а на визволення чинуш є?", "ДТЕК - компанія, яка плаче що нема грошей щоб відремонтувати забезечення електроенергії, має гроші щоб застави платити. Феєрично", "10 мільйонів це вартість підстанції на які в ахметика нема коштів. Як то кажуть не скигліть" тощо.

Повертаючись до гіпотез Андріюка, 31 жовтня виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, коментуючи ситуацію в енергосистемі України, зазначив, що в компанії є труднощі з придбанням необхідного обладнання через його високу вартість:

"Ми вже, на жаль, використали запас обладнання, який у нас був на складах після перших двох ворожизх "хвиль атак", які відбуваються з 10 жовтня. Якусь кількість обладнання ми змогли придбати. Та, на жаль, вартість обладнання зараз вимірюється сотнями мільйонами доларів. Наразі вже є певні складнощі з купівлею цього обладнання, адже це дуже дорого".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти