Українців змушують платити за перегляд українського футболу: причини скандалу

28 серпня 2022, 00:27
Ряд клубів УПЛ наполягають на тому, щоб футбол був доступним і безкоштовним до перегляду для всіх українців.
Українців змушують платити за перегляд українського футболу: причини скандалу
Стадион Олимпийский / Скриншот с ffu.ua

У вівторок, 23 серпня, у День державного прапора стартував новий сезон чемпіонату України з футболу серед команд елітного дивізіону - Української Прем'єр-ліги.

Чемпіонат УПЛ розпочався в умовах повномасштабної війни, розв'язаної РФ. Однак, навіть у такий непростий час для країни не обійшлося без скандалу. Конфлікт стався через права на трансляцію матчів чемпіонату України.

У середині серпня УПЛ обрала компанію Сетанта транслятором усіх ігор першості. Та подивитися футбол на цій платформі можливо виключно на платній основі.

Ряд клубів були не згодні з тим, що в період війни вболівальники, які з об'єктивних причин не можуть прийти і подивитися гру своєї команди на стадіоні, мають платити за те, щоб подивитися матч в прямому ефірі. Вони виступили проти передачі прав на трансляцію своїх домашніх матчів Сетанті.

Так, футбольні клуби "Динамо", "Дніпро-1", "Металіст", "Зоря" та "Рух" безкоштовно передали права на трансляцію своїх домашніх ігор групі 1+1 media.

Таким чином, ці клуби вирішили зробити футбол доступним і безкоштовним до перегляду для всіх українців, адже в цей надскладний час далеко не всі мають змогу сплачувати кошти за перегляд футболу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти