Справи функціонерів Української асоціації футболу: затягнути розгляд будь-якою ціною

9 грудня 2022, 16:33
Справи функціонерів Української асоціації футболу: затягнути розгляд будь-якою ціною
Проблеми із законом в Андрія Павелка почали виникати відразу після того, як він очолив Федерацію футболу України / УАФ

Вчора, 8 грудня, Апеляційний суд м. Києва втретє відклав засідання у справі про корупцію в Українській асоціації футболу, на якому мав би заслухати кримінальну справу фінансової директорки асоціації Євгенії Сагайдак. Засідання тривало лічені хвилини, оскільки апеляційні судді знову не отримали справу із суду першої інстанції. За кілька днів спливає домашній арешт Євгенії Сагайдак, і вона зможе безперешкодно пересуватись.

У команді президента УАФ Андрія Павелка Євгенія відповідає за гроші. 4-го листопада Голосіївський суд обрав запобіжний захід і відправив підозрювану на домашній арешт у справі про фейкові закупівлі елітної кави, чаю та морепродуктів. Прокуратура просила застосувати підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але суд не задовольнив це клопотання.

Протягом місяця апеляційну скаргу прокурорів так і не почали розглядати. За 34 дні після проголошення першої ухвали Голосіївський суд так і не передав справу фіндиректорки УАФ до Апеляційного суду.

Схожа ситуація і з апеляцією у генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького, який також проходить по цій же справі і отримав запобіжний захід у вигляді заборони відлучатися без дозволу та здати паспорти. Він і його адвокати тричі зривали засідання суду. І, схоже, це звична практика для команди Андрія Павелка.

Власне, проблеми із законом в Андрія Павелка почали виникати відразу після того, як він очолив Федерацію футболу України та почав суміщати цю посаду із посадою голови Бюджетного комітету ВРУ. Протягом двох років НАЗК склало на нього більше десяти протоколів. Втім, ці протоколи не мали правових наслідків. Більшість із них навіть не дійшли до суду.

Адвокат Павло Богомазов звертає увагу, що футбольний функціонер використовував декілька способів уникнути відповідальності. Передовсім, затягувався час у суді і часто за допомогою суддів.

Якби ці протоколи були розглянуті згідно із законом, то сьогодні шість кримінальних проваджень, у яких фігурує президент УАФ Андрій Павелко, розслідувались би набагато ефективніше та швидше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти