Новина про арешт Павелка облетіла світ – корупція в УАФ може перешкодити Україні прийняти ЧС 2030

2 грудня 2022, 15:24
Новина про арешт Павелка облетіла світ – корупція в УАФ може перешкодити Україні прийняти ЧС 2030
Новина про арешт Павелка облетіла світ / ФФУ

Новина про арешт президента Української асоціації футболу Андрія Павелка у справі нецільового використання коштів облетіла весь світ. Про корупцію в УАФ та арешт Павелка повідомив японський підрозділ авторитетної міжнародної новинної агенції AFP, який поспілкувався з адвокатом підозрюваного Денисом Бугаєм.

Андрія Павелка, який з 2015 року очолює футбольну асоціацію, офіційно звинувачують у закупівлі обладнання та сировини у компаній зі США, Великої Британії, Німеччини, Данії за умисно завищеними цінами через офшорну компанію-посередника "S.D.T.FZE", зареєстровану в ОАЕ. Сума збитків, завдана Павелком і його підлеглими, за версією слідства, становить близько 26,5 млн. грн.

Також про корупцію в УАФ пише британське The Guardian, додаючи про арешт генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького у цій же справі. Видання, яке вже давно стежить за цією справою, ставить під сумнів заявку від України на ЧС-2030 у звʼязку з корупційними діями поточного керівництва Української асоціації футболу.

відео дня
Павелко арест
Коллаж FootballHub

Про взяття під варту українського футбольного функціонера написали не лише ЗМІ Європи та Великої Британії, а й медіа Південної Америки, Азії, Африки та Близького Сходу. Загалом понад 20 відкритих публікацій, окрім передплачених новинних розсилок, можна побачити в інтернеті.

Примітно, що очільник футбольної асоціації з такою корупційною історією, як у Павелка, розглядається міжнародними медіа як пряма загроза для України прийняти ЧС-2030 разом з Іспанією та Португалією.

Медіа зазначають, що Павелку загрожує до 12 років позбавлення волі, якщо його визнають винним.

Нагадаємо, загалом щонайменше 10 карних справ розслідують Нацполіція, ДБР, НАБУ та Прокуратура за фактами протиправної діяльності Павелка та його менеджерів УАФ.

Читайте також: Переб'ють пропозицію у півмільярда?! Ще один грошовий мішок хоче отримати Роналду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти