"Не уряди повинні вирішувати": МОК засудив бунт України через допуск російських атлетів до змагань

1 квітня 2023, 23:52
В Україні заявили, що не пустять українських спортсменів на Олімпіаду, якщо там будуть змагатися російські спортсмени.
'Не уряди повинні вирішувати': МОК засудив бунт України через допуск російських атлетів до змагань
МОК розкритикував рішення України про недопуск спортсменів / УНІАН

Україна не планує допускати українських спортсменів до Олімпійських ігор-2024 в Парижі, якщо там будуть брати участь російські спортсмени. Міжнародний олімпійський комітет розкритикував таке рішення України і заявив, що це лише зашкодить українському спорту та спортсменам. Про це повідомляє usnews.

Слід зазначити, що подібну заяву Україна зробила після рекомендацій МОК про поступове повернення російських та білоруських спортсменів у змагання як нейтральних атлетів.

"У разі реалізації таке рішення тільки нашкодить українській спільноті спортсменів і аж ніяк не вплине на війну, яку світ хоче зупинити і яку МОК так затято засуджує ... МОК завжди стверджував, що уряди не повинні вирішувати, які спортсмени можуть брати участь у якихось міжнародних змаганнях", - йдеться у повідомленні.

Допуск РФ до Олімпіади

25 січня Міжнародний олімпійський комітет виступив з новою заявою щодо відсторонення спортсменів Росії та Білорусі, в якому зазначив, що готовий розглянути повернення атлетів цих країн на міжнародні старти. При цьому атлети повинні відповідати певним критеріям, в тому числі не підтримувати війну в Україні.

Міжнародний олімпійський комітет 28 березня прийняв нове рішення для російських і білоруських спортсменів.

Як заявив президент МОК Томас Бах за підсумками засідання виконкому організації на прес-конференції, російські та білоруські спортсмени зможуть брати участь в індивідуальних міжнародних змаганнях під нейтральним статусом. При цьому представники країн-агресорів не зможуть боротися за медалі на командних турнірах. Це викликало обурення в РФ.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти