"Щур, гроші поверни": росіяни в жаху від своєї знаменитої спортсменки, яка втекла з РФ перед ОІ

9 квітня 2023, 14:47
Втікача Софія Просвірнова з Росії зізналася в любові країні-агресору і Путіну, але росіяни не оцінили вчинок спортсменки.
Олімпіада Росія
Олімпіада Росія / УНІАН, instagram / thorupviktor

Російська спортсменка, шорт-трекістка Софія Просвірнова заявила, що змінила громадянство Росії і більше не виступатиме за країну-агресора.

Спортсменка одружена з данським ковзаняром Віктором Торупом і тепер теж стане виступати за Данію.

"Я багато переживала. Був страх з приводу того, як на це відреагують в тій же Федерації. Але там поставилися по-людськи. Дуже рада, що мене не стали відмовляти, говорити, ніби я роблю неправильно. Справа ж не в політиці і не в тому, ніби я не люблю свою країну або погано ставлюся до Союзу ковзанярів Росії. Навпаки! Шалено вдячна за всі ці роки. Просто так склалося життя. Інших варіантів ми просто не бачили. Відразу після Олімпійських ігор я чітко усвідомлювала, що жити в режимі, коли Віктор на зборах десь в США або в Данії, а я в іншому місці, просто не зможу. Останні пару років мені було дуже важко психологічно. І я знала, що дотерплю до Пекіна, але не більше. Далі потрібно щось думати", - заявила вона, пише sports.ru.

Також російська спортсменка зазначила, що її чоловікові заборонили їхати в Росію.

"Спочатку здавалося хорошим варіантом тренуватися разом в Росії. Тим більше у Віктора такий досвід вже був. Зрештою, на тлі відомих подій (війни Росії в Україні - ред.) Віктору в принципі не дозволили їхати в Росію. Якщо була б можливість виступати за Росію на міжнародних стартах, тренуючись з Віктором, я б зберегла спортивне громадянство. Але такого варіанту теж немає", - раптом зазначила російська спортсменка.

Також втікачка Софія Просвірнова з Росії зізналася в любові країні-агресору.

"Я дуже люблю Росію. Я народжена тут. Пишаюся нею. Стільки років представляла її на змаганнях. Деяким здається, що зміна громадянства - це як клацання пальцями. Але мені нереально важко далося це рішення. Я патріот своєї країни. Скільки разів плакала на п'єдесталі, просто дивлячись на наш прапор, співала гімн в душі. І змиритися з тим, що ця глава закінчилася, повірте, дуже важко. Але я сама прийняла таке рішення. У ситуації, що склалася воно здається мені єдино правильним. Від цього я не перестану бути росіянкою. І російський паспорт від мене нікуди не дінеться", – розповіла призер чемпіонату світу.

А ось росіяни гнівно відреагували на таке рішення своєї спортсменки і обізвали її зрадницею.

Російський спорт
РФ спорт
Росія спорт
ОІ РФ
Росія ОІ

Допуск РФ до Олімпіади

25 січня Міжнародний олімпійський комітет виступив з новою заявою щодо відсторонення спортсменів Росії та Білорусі, в якому зазначив, що готовий розглянути повернення атлетів цих країн на міжнародні старти.

При цьому атлети повинні відповідати певним критеріям, в тому числі не підтримувати війну в Україні.

Міжнародний олімпійський комітет 28 березня прийняв нове рішення для російських і білоруських спортсменів.

Як заявив президент МОК Томас Бах за підсумками засідання виконкому організації на прес-конференції, російські та білоруські спортсмени зможуть брати участь в індивідуальних міжнародних змаганнях під нейтральним статусом.

При цьому представники країн-агресорів не зможуть боротися за медалі на командних турнірах. Це викликало обурення в РФ.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти