StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Гілки сливи ломитимуться від плодів: що потрібно зробити до настання холодів

5 вересня 2024, 14:46оновлено 6 вересня, 15:46
24924
Осінній догляд за сливою - це запорука майбутнього рясного врожаю.
 Як збільшити врожай сливи
Як збільшити врожай сливи / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Слива - одне з найулюбленіших плодових дерев серед дачників. Її соковиті й ароматні плоди насичені вітамінами та корисними речовинами.

Щоб у новому сезоні слива порадувала вас рясним урожаєм, потрібно встигнути виконати важливі роботи до настання холодів. Правильна осіння підготовка дерева закладе основу для успішного врожаю наступного року. Ми розповімо, як домогтися врожаю сливи і чим підживити дерево, щоб воно було здоровим і родючим.

Чим підживити сливу навесні для гарного врожаю?

Восени починається підготовка до наступного сезону, і саме в цей час варто подбати про підживлення сливи. Для осіннього підживлення ідеально підійде така суміш: на 10 літрів води додають 20 грамів подвійного суперфосфату і 35 грамів сульфату калію. Цей розчин потрібно розподілити по кожному квадратному метру посадок.

відео дня

Ці елементи відіграють ключову роль у формуванні кореневої системи та підготовці дерева до зимівлі. Особливо важливими є фосфор і калій, які сприяють зміцненню коренів і накопиченню поживних речовин для активного росту навесні.

Як довго зберігаються овочі та фрукти в холодильнику
Як довго зберігаються овочі та фрукти в холодильнику інфографіка / Главред

Як домогтися врожаю сливи?

Щоб забезпечити рясний урожай сливи, важливо пам'ятати про комплексний догляд за деревом, пише портал На пенсії.

  • Осіння підгодівля. Крім фосфору і калію, важливо раз на п'ять років проводити розкислення ґрунту. Для цього використовують вапно - 400-500 грамів на квадратний метр. Це допоможе запобігти закисленню ґрунту, яке негативно впливає на здоров'я дерева і його плодоношення.
  • Обрізка. Важливо вчасно видаляти сухі, пошкоджені або хворі гілки. Обрізка сприяє правильному розвитку крони, а це - запорука гарного врожаю.
  • Полив. Попри те, що осінь не вимагає частого поливу, не варто забувати про вологозарядковий полив перед першими заморозками. Це допоможе дереву накопичити воду, що знизить ризик висихання коренів взимку.
  • Мульчування. Після підживлення ґрунт навколо дерева потрібно замульчувати компостом або торфом. Це збереже вологу і забезпечить захист кореневої системи від морозів.

Як доглядати за деревом сливи?

Догляд за сливою не обмежується тільки підживленням і обрізанням. Дерево також потребує регулярного захисту від шкідників і хвороб. Важливо обробляти сливу фунгіцидами для профілактики захворювань, таких як моніліоз і коккомікоз. Крім того, дерево потребує обприскування від шкідників - це знизить ризик пошкодження плодів у новому сезоні.

Що любить саджанець сливи?

Якщо ви щойно посадили саджанець сливи, важливо знати, що любить саджанець сливи. Молоде дерево потребує регулярного поливу, особливо в перші роки зростання. Крім того, йому необхідний захист від сильних морозів. Для цього стовбур можна обмотати мішковиною або спеціальним покривним матеріалом. Добрива для молодих дерев краще використовувати в більш низьких концентраціях, щоб не обпалити коріння.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти