StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Коли і як пересаджувати троянди: садівники поділились секретами на вагу золота

3 вересня 2024, 04:23
9630
Пересадка троянд є важливим етапом у догляді за рослинами, а правильне виконання цього процесу гарантує, що ваші троянди збережуть свою красу і здоров’я.
Коли і як пересаджувати троянди: садівники поділились секретами на вагу золота
Як правильно пересадити троянди з одного місця на інше / Колаж: Главред, фото: pixabay.com, скріншот з відео на YouTube

Пересадка троянд – це відповідальний процес, який вимагає певної обережності та знань. Правильно виконана процедура забезпечить успішну адаптацію рослини на новому місці та її рясне цвітіння.

Якщо вас цікавлять поради щодо догляду за трояндами, прочитайте матеріал Главреду: Троянди цвістимуть, як в казці: які прості дії треба виконати.

Коли краще садити троянди

Правильний час для висадки саджанців також має велике значення. Саджанці з відкритою кореневою системою краще висаджувати навесні, з кінця березня до початку червня, або восени, з кінця вересня по кінець листопада. Саджанці з закритою кореневою системою можна висаджувати в будь-який час, навіть влітку, пише Florium.ua.

відео дня

Як правильно пересадити троянди з одного місця на інше

Нове місце для троянди має бути сонячним і захищеним від вітру. Грунт повинен бути родючим, добре дренованим і мати нейтральну кислотність.

Перед посадкою важливо підготувати саджанці. Замочіть корені саджанця у воді або розчині корневину на три години і відріжте пошкоджені корені.

Посадкова яма повинна мати висоту 60 см і ширину 50 см. На дно ями слід покласти 5-10 см дренажного матеріалу, такого як керамзит. Потім засипте яму сумішшю мінеральних добрив, дернової землі, крейди, перепрілого коров’яка та золи.

Саджанець помістіть в яму, розправте коріння і переконайтеся, що точка щеплення знаходиться на 3-4 см під поверхнею ґрунту. Рясно полийте пересаджену троянду і замульчуйте рослину торфом або компостом.

Чи можна пересаджувати старі кущі троянд

Пересаджувати старі кущі троянд можна, але це більш ризикована процедура, ніж пересадка молодих рослин. Старі кущі мають більш розвинену кореневу систему, яку важче не пошкодити під час викопування. Крім того, старі рослини можуть гірше приживатися на новому місці.

Якщо ви вирішили пересадити старий кущ троянди, то краще робити це ранньою весною, до початку сокоруху. Перед пересадкою стебла троянди слід обрізати, видаливши старі і пошкоджені гілки. Це допоможе рослині зосередити свої ресурси на відновленні після пересадки.

Останнім, але не менш важливим кроком є забезпечення належного догляду після пересадки. Ретельно поливайте рослину, щоб допомогти їй швидше вкоренитися в новому місці.

Як врятувати троянду після пересадки

Після пересадки троянда може відчувати стрес. Щоб допомогти їй швидше прижитися, необхідно забезпечити їй правильний догляд. Регулярно поливайте рослину, особливо в посушливу погоду. Підгодовуйте троянду спеціальними добривами для квітучих рослин.

Для захисту від шкідників і хвороб обприскуйте троянду відповідними препаратами. У спекотну погоду притіняйте рослину від прямих сонячних променів.

У травні використовуйте азотні добрива, такі як карбамід. У червні переходьте на калійно-фосфорні добрива для стимуляції цвітіння. Протягом сезону можна також використовувати розчин гумусу та рідкий перепрілий кінський послід. Не забувайте про обробку фундазолом або фундазимом після дощів для боротьби з борошнистою росою.

Взимку важливо забезпечити укриття для троянд: засипати нижню частину куща землею або закутати білим агроволокном. Навесні укриття знімають, але пам’ятайте, що точка прививки має залишатися невимерзлою.

Що відомо про Florium?

Florium - це інтернет магазин садових квітів та рослин для саду. Він є одним з лідерів на українському ринку. Вже багато років магазин допомагає садівникам і ландшафтним дизайнерам облаштовувати сади, парки і приватні території. А також, з ним співпрацюють кращі розплідники рослин (Україна, Голландія, Англія та Китай).

У асортименті можна знайти саджанці кущів, плодових, а також найкраще насіння з Голландії. Також інтернет-магазин веде свій блог у соцмережах та на сайті, де садівники ділять порадами щодо догляду за рослинами.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти