StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Урожай вас вразить: чи потрібно обривати стрілки біля цибулі та часнику

23 травня 2024, 21:33
27254
Чи потрібно обривати стрілки з часнику та як доглядати за ним - Главред зібрав корисні поради.
Урожай вас вразить: чи потрібно обривати стрілки біля цибулі та часнику
Що робити, якщо часник йде в стрілку / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, unsplash

Коли потрібно прибирати бульбочки часнику та як правильно вирощувати його, щоб отримати великий та здоровий урожай - Главред зібрав корисні поради від досвідчених фермерів.

Фахівець в аграрній сфері розповів про специфіку догляду за часником та розповів для чого обривати стрілки на ньому для кращого врожаю.

Що робити, якщо часник йде в стрілку

Стрілки, які з'являються на часнику, зазвичай потрібні для вирощування насіння для майбутнього часнику. Стрілки мають здатність висмоктувати із часнику поживні соки, які необхідні для повноцінного росту зубчиків. Часто через це голівка часнику може бути дуже маленькою та сухою.

Іноді люди не можуть розпізнати стрілки на часнику, однак їх дуже легко виділити - вони мають трубчасту форму, на відміну від плоского листя. Однак, стрілки можуть бути тільки в часнику озимого, тобто того, який висаджують восени і він цілу зиму залишається в землі. Такий часник починає рости на початку червня, а до кінця місяця на кінці трубочки з'являється квітка із насінням.

Фахівці рекомендують підрізати стрілки часнику зранку, у сонячну погоду. Зрізи стрілок повинні висохнути, щоб не інфікувати рослиниу й не призвести до загибелі. На наступний день рекомендують часник ретельно полити, навіть можна підживити.

Урожай вас вразить: чи потрібно обривати стрілки біля цибулі та часнику
Коли зрізати стрілки часнику / фото: ua.depositphotos.com

Що робити з часником після видалення стрілок

Досвідчені господині розповіли, що часник можна зав'язувати. Однак, варто це робити через 2-3 тижні після видалення стрілки, що закручується, за тиждень до збирання врожаю.

Пам'ятайте, що стрілку категорично заборонено висмикувати, варто лише зрізати, відступивши 2-3 см від верхнього листа часнику. Під час зав'язування вузла на часнику, можна допомогти прискорити формування великої цибулини.

Щойно стрілки почнуть випрямлятися, варто встигнути зав'язати перо у вузол і після цього, через деякий час, можна збирати часник. Зазвичай це відбувається в середині або наприкінці липня.

Дивіться відео про те, чи можна зривати стрілку у часника:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти