Чекали 120 днів та 30 років: Зеленський відреагував на рішення ЄС щодо України

23 червня 2022, 22:16
Президент привітав рішення саміту ЄС про надання нашій країні статусу кандидата на вступ.
Зеленський
Зеленський відреагував на рішення ЄС / president.gov.ua

Україна чекала на статус кандидата на вступ в Європейський союз 120 днів і 30 років, повідомив у Twitter глава держави Володимир Зеленський.

"Щойно отримали кандидатство, це перемога. Чекали 120 днів і 30 років, а потім переможемо ворога й будемо відпочивати. А, може, для початку відбудуємо Україну, потім вже відпочинемо. А, може, навіть переможемо, відбудуємо, вступимо в ЄС і потім будемо відпочивати. А може і не будемо відпочивати. Хоча ні, діти образяться. Але точно переможемо", - зазначив він.

Євросоюз для України все ближче

Європейська комісія в п'ятницю, 17 червня, винесла рекомендацію про надання Україні статусу країни-кандидата для вступу до Євросоюзу. Глава ЄК Урсула фон дер Ляйен офіційно зробила заяву про те, що Київ виконав вже 80% вимог ЄС.

відео дня

Пізніше Європарламент підтримав надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

За ухвалення відповідної резолюції проголосував Європарламент у четвер, 23 червня. Крім України, він підтримав надання цього статусу також сусідній Молдові.

За відповідне рішення, в якому закликають глав держав і урядів країн Євросоюзу надати Україні та Молдові статус кандидатів у члени ЄС, проголосувало 459 депутатів Європарламенту.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти