Україна пішла в атаку: у Кравчука пояснили зміни у перемовинах щодо Донбасу

27 листопада 2020, 04:04
Росія, як і раніше, заперечує свою роль у конфлікті на Донбасі, зазначив Сергій Гармаш.
Росія, Україна
Україна звинуватила Росію у зриві Мінських угод / УНІАН

Україна змінила тактику у перемовному процесі в рамках ТКГ щодо Донбасу. Відтепер Київ демонструє більш жорстку і принципову позицію щодо Росії, яка не має наміру визнавати свою участь у російсько-українському конфлікті. Примітно, що наразі вже українська сторона звинувачує росіян у небажанні виконувати Мінські угоди.

Про це розповів представник окремих районів Донбасу від переселенців Денис Гармаш в ефірі телеканалу Україна 24, коментуючи перемовини щодо врегулювання збройної конфронтації у ОРДЛО.

За його словами, Росія дотримується генерального плану і не визнає себе стороною конфлікту. Підтримка Москвою плану бойовиків щодо Донбасу не означає, що Москва готова нести за це відповідальність.читайте такожКрах перемовин і удар по Мінських угодах: експерт розкрив план для України щодо Донбасу

"Зараз ми вже розуміємо, що це було застереження представника російської сторони, який сказав, що "є ж план ОРДЛО, вважайте його планом російської сторони". Ми зажадали підтвердження офіційно цих слів, Росія відмовилася це робити, мотивуючи це тим, що це буде втручання у внутрішні справи України - це після того, як вона фінансує конфлікт на Донбасі..." – зазначив Гармаш.

Також він додав, що наразі складно сказати про прогрес у перемовинах щодо Донбасу, тому що Росія за будь-якого зручного випадку звинувачує Україну в нібито виході з Мінських угод. Однак на одному із засідань перемовної групи вже Київ звинуватив Москву в небажанні виконувати досягнуті раніше домовленості.читайте такожУ Путіна зробили заяву про головну мету Росії щодо Донбасу

"І на останньому ТКГ, це вже було цікаво, ми звинуватили Росію в тому, що вона фактично виходить з "Мінська", якщо вона не хоче брати участь як член ТКГ", – підкреслив Сергій Гармаш.

Конфлікт Росії та України на Донбасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти