Кравчук розкрив план щодо повернення Україною кордону на Донбасі

13 листопада 2020, 15:02
Другі Мінські угоди - це політична петля на шиї України, вважає Леонід Кравчук.
Кравчук
Існує варіант часткової передачі під контроль України кордону у ОРДЛО - Кравчук / УНІАН

Україна і Росія, як і раніше, не можуть домовитися щодо Донбасу через проблему імплементації Мінських угод. Київ наполягає, щоб захоплена українсько-російська ділянка кордону у ОРДЛО була передана під контроль України перед тим, як в регіоні пройдуть вибори. Російська сторона вважає, що кордон має бути переданий тільки після проведення виборів в окремих районах Донбасу. Однак існують й інші варіанти, серед яких - поетапна передача кордону за посередництва ОБСЄ.

Про це розповів глава української делегації у Тристоронній контактній групі з питань врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі Леонід Кравчук у інтерв'ю ТСН.

За його словами, другі Мінські угоди, підписані в лютому 2015 року, є "політичною петлею на шиї України", яка заважає прийняттю рішень. Росіяни наполягають на тому, що в домовленостях зафіксований алгоритм, який передбачає спочатку проведення виборів, і тільки потім передачу кордону.

"Вони повторювали одне і те ж, що, мовляв, Україна змінює філософію і порядок Мінських домовленостей. Що там записані спочатку вибори, а потім кордон, а Україна хоче навпаки. А далі вони не хочуть слухати мене про те, що цей Коплекс заходів був підписаний в дуже складних умовах, йшли військові дії", - зазначив Кравчук, додавши, що перемовини тривають.читайте такожПлан України щодо Донбасу: у Кравчука заявили про несподіване рішення Росії

Політик розповів, що сторони намагаються прийти до компромісу. Зокрема, є альтернативні ідеї щодо питання передачі кордону.

"Є, наприклад, ідея, що, можливо, не весь кордон спочатку передавати під контроль України, можливо, разом з силами ОБСЄ. Є багато варіантів, але головний принцип — не можна провести вибори за українськими законами на території, де немає ані грама українського", - підкреслив Леонід Кравчук.

Конфлікт Росії та України на Донбасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти