Загроза атаки авіацією і війська РФ у Києві за 6 годин: генерал ЗСУ попередив про сценарій небезпеки

14 грудня 2021, 05:50
Росія прагне до того, щоб влада України пішла на капітуляцію і вивчає ситуацію з розколом в суспільстві, вважає Сергій Кривонос.
Російські війська
Війська Росії за 6 годин можуть дійти до Києва, проте українське суспільство, ймовірно, виступить проти такого сценарію - Кривонос / УНІАН

Загострення військового конфлікту між РФ і Україною може початися з ударів російською стороною авіацією і високоточною зброєю. На деяких ділянках формуються сили противника, які можуть піти в наступ. Ключове завдання Москви - запуск військових дій, які повинні налякати українську владу і змусити її піти на капітуляцію. Війська Росії від Сум до Києва можуть дійти за 6 годин, якщо не буде опору. Такому сценарію може завадити український народ. Про це заявив колишній заступник секретаря РНБО, генерал ЗСУ Сергій Кривонос.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що Росія може піти на ескалацію конфлікту, застосовуючи авіацію і удари високоточною зброєю. Метою Москви є початок війни і капітуляція української влади – російські військові підрозділи за 6 годин можуть дійти від Сум до Києва, і якщо не буде опору, загроза запуску такого сценарію дійсно є. Однак український народ може виступити проти подібного розвитку подій.

читайте також"Повернення" України і зрив курсу на НАТО: Міноборони оголосило про нове скупчення військ РФ біля кордонів"Тому на певних етапах не треба розділяти, що "фронт на фронт" і "ділянка на ділянку". На певних ділянках накопичуються сили і засоби, які дозволяють почати наступ, здійснювати певні наступальні дії і оточувати або досягати певних речей. Завдання №1 - почати війну, налякати керівництво України. Від Сум до Києва нормальним маршем за 6 годин російська колона дійде, якщо не буде опору і ми не будемо до цього готові. І цього буде достатньо, щоб уряд країни капітулював, умовно кажучи. Але уряд не враховує, що ще є український народ - його бажання може не збігтися з бажаннями переляканого уряду", - зазначив Кривонос.

За його словами, Росія продовжує спостерігати за тим, чи є розкол в українському суспільстві. Вони побоюються того, що українці будуть підготовлені і мотивовані для протистояння. Тому ключовим завданням Києва має бути підготовка до ситуації з можливим загостренням військового конфлікту не тільки військових, а й цивільних осіб.

"Чого бояться росіяни і не хочуть? Вони бояться підготовленого, навченого, вмотивованого українського народу. І завдання влади - і попередньої, і цієї - це потрібно було робити. На жаль, цього не робилося. І протягом 30 років у нас будь-яка влада, яка була, не працювала над цим питанням. Тому росіяни дивляться і чітко спостерігають - чи розколоте наше суспільство, чи є підтримка в суспільстві з питань боротьби до останнього і активної боротьби, чи є питання розхитування капітуляційних ситуацій. Тому завдання №1 - це не тільки військові повинні бути готові, а й цивільні, тому що якщо в країні буде бардак, паніка, то армія не зможе воювати, тому що армія своєчасно не отримає боєприпаси, продовольство, живу силу і техніку, а уряд і парламент за останні роки зробили багато чого не на користь держави", - підкреслив Сергій Кривонос.

Війська Росії біля кордонів України

Американські видання The Washington Post і Politico восени опублікуватися статті, в яких йшлося про концентрацію військ Росії біля кордонів України. В якості підтвердження своїх відомостей вони продемонстрували супутникові знімки пересування військових підрозділів.

Посол України у ФРН Андрій Мельник заявив, що у Києві серйозно стурбовані стягуванням військ Росії до українських кордонів. Причому ситуація нагадує 2014 рік, коли росіяни окупували Крим і Донбас.

Спікер Кремля Дмитро Пєсков казав, що маневри військ Росії біля кордонів України пов'язані з, мовляв, "провокаційними діями НАТО" поблизу російських кордонів.

Міністр оборони Олексій Резніков допустив ситуацію, за якої РФ може стягнути близько 175 тисяч військових до кордонів України. Київ буде готовий до такого розвитку подій.

Президент Володимир Зеленський 10 грудня заявив, що Росія пообіцяла США не нападати на Україну. Російська влада сказала про це Америці і світу, про що Зеленському, за його словами, розповів глава Білого дому Джо Байден.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти