У Зеленського будуть готові до перемовин із Росією, але за двох умов

29 січня 2024, 21:44
Україна готова почути думку всіх щодо Формули миру Києва - як країни Заходу, так і Глобального Півдня, сказав глава Офісу президента Андрій Єрмак.
Україна, Путін
Україна допустила перемовини із Росією, але на своїх умовах / Колаж: ua.depositphotos.com, скріншот YouTube

Україна буде готова розглянути можливість участі представників агресора Росії у Формулі миру Володимира Зеленського, але лише під час другого саміту миру. Для участі в обговоренні у Москви має бути політична воля до миру. Про це заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Під час спільної з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою і главою МЗС Угорщини Петером Сійярто заяви він розповів про те, що Україна готова чути думки щодо формули Зеленського як країн Заходу, так і Глобального Півдня.

За словами чиновника, обговорювати участь Росії потрібно тільки до другого саміту миру. Уже після того, як буде створено спільний план дій щодо реалізації формули миру.

відео дня

"І на другому саміті на рівні лідерів, коли план буде готовий, ми готові розглядати питання щодо запрошення представників Росії", - сказав Андрій Єрмак і наголосив, що для участі в дискусіях РФ має мати політичну волю до укладення миру.

Перемовини з Росією

Журналісти американського видання Bloomberg раніше опублікували матеріал, у якому йдеться про те, що глава Кремля Путін нібито зондує ґрунт щодо готовності США до перемовин про припинення війни проти України. Мовляв, Путін готовий відмовитися від "вимог" щодо нейтралітету України і від опозиції до можливого вступу Києва до НАТО.

Також у статті було зазначено, що натомість Кремль "хоче", щоб окупанти залишилися на захоплених територіях України, включно з Кримом і Донбасом. В адміністрації Байдена сказали, що жодних "сигналів" Путін не подавав.

У Путіна вибухнули заявою у відповідь на статтю Bloomberg. Кремлівський рупор Пєсков сказав, що написане американськими журналістами "не відповідає дійсності". Росія не шукає реальних перемовин.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти