Стаття Медведєва і провал діалогу Путіна з Зеленським: дипломат пояснив позицію Кремля щодо України

17 жовтня 2021, 07:10
Президент України Зеленський і глава РФ Путін вже давно припинили спілкуватися, сказав Костянтин Грищенко.
Костянтин Грищенко
Зміст статті Медведєва про Україну, ймовірно, було узгоджено з Путіним - Грищенко / УНІАН

Стаття заступника голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва вказує на те, що на домовленості Києва і Москви сподіватися не слід. Президент України Володимир Зеленський і глава РФ Володимир Путін вже давно не спілкуються. Матеріал, в якому підкреслюється жорстка позиція Кремля щодо російсько-українського конфлікту, ймовірно, був узгоджений з Путіним. Про це заявив колишній міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що публікація авторства Медведєва "не додає оптимізму". Можливості прямих перемовин Зеленського з Путіним наразі обмежені, а президенти вже давно не ведуть діалог.

Крім того, за його словами, зміст тексту Медведєва фактично вказує на те, що Кремль зайвий раз підкреслює свою принципову позицію щодо України. Причому стаття, ймовірно, не могла бути опублікована без узгодження з російським главою держави Володимиром Путіним.

відео дня

"Стаття Медведєва не додає оптимізму взагалі, оскільки її ніхто не спростовував. Це виглядає як жорстке "повторюю для тугодумів - це те, що ми думаємо". Людина, яка обіймала посаду президента Російської Федерації, неважливо навіть, яку зараз, не може просто так писати такого роду статті без згоди президента РФ. Це просто абсолютно виключається", - підкреслив Костянтин Грищенко.

Стаття Медведєва про Україну

Заступник голови Ради безпеки, третій президент РФ Дмитро Медведєв написав статтю про Україну, яку 11 жовтня опублікувало російське видання Комерсант. У своєму матеріалі він піддав жорсткій критиці Україну і президента Володимира Зеленського, використовуючи штампи російської пропаганди. Медведєв фактично підкреслив, що Москва ні про що не збирається домовлятися з Києвом.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк назвав текст статті Медведєва "вкрай дивним" і "недоречним". Він підкреслив, що колишнього главу російської держави не запрошували на перемовини Зеленського та Путіна.

Колишній голова СБУ Ігор Смешко вважає, що стаття Медведєва про Україну спрямована на інформаційну підготовку росіян до можливого вирішення Москвою українського питання військовим шляхом. На його думку, Росія очікує на слушний момент, щоб реалізувати свій сценарій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти