Ситуація в Україні дійшла до тієї точки, яку Китай не хотів побачити - глава МЗС КНР

5 березня 2022, 18:07оновлено 5 березня 2022, 18:57
Сторони обмінялися думками з українського питання.
Україна Китай

Китай закликає Росію і Україну до прямих переговорів. Про це в телефонній розмові з держсекретарем США Ентоні Блінкеном заявив член Держради, міністр закордонних справ Китаю Ван І, йдеться в пресрелізі МЗС Китаю.

Зазначається, що сторони обмінялися думками з українського питання. Зокрема, Ван і заявив, що ситуація в Україні дійшла до такого стану, якого не хоче бачити китайська сторона,

"Українське питання складне і заплутане, воно пов'язане не тільки з базовими нормами міжнародних відносин, а й з інтересами безпеки всіх сторін, необхідно зосередити увагу не тільки на вирішенні нинішньої кризи, а й на довгостроковий мир і стабільність в регіоні", - сказав Ван і.

відео дня

У зв'язку з цим, Китай закликає поважати і захищати суверенітет і територіальну цілісність всіх країн, а також наполягає на мирному врегулюванні суперечок за допомогою діалогу.

"Ми також закликаємо США, НАТО, Європейський союз і Росію вести рівноправний діалог, протистояти суперечностей і проблем, які нагромадилися за ці роки, звернути увагу на негативний вплив розширення НАТО на схід на обстановку безпеки Росії і прагнути до створення збалансованої, ефективної і стійкої середовища безпеки у відповідності з принципом неподільності безпеки", - додав глава МЗС Китаю в розмові з колегою з США.

читайте такожОсобливе становище і режим надзвичайної ситуації в Росії вводити не планується - ПутінНагадаємо, російські окупаційні війська перейшли до відкритої тактики терору. Вони наносять точкові удари по цивільному населенню і критичній інфраструктурі країни.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти